Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Μετανάστες ποδοπάτησαν γυναίκα αστυνομικό στη Λέσβο!

Μετανάστες ποδοπάτησαν γυναίκα αστυνομικό στη Λέσβο!Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Κέντρο Ταυτοποίησης Λαθρομεταναστών στη Μόρια, όπου διαμένουν εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες...

Την Κυριακή το βράδυ ακόμα ένα περιστατικό με τραυματισμό γυναίκας αστυνομικού,
προστέθηκε στο σκηνικό διαρκούς έντασης που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα
εντός του πρώην στρατοπέδου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ταυτοποίησης.

Συγκεκριμένα, στις 11 το βράδυ της Κυριακής ομάδα 150 λαθρομεταναστών μπήκε βίαια στο χώρο, όπου βρίσκονται...
οι λυόμενοι οικίσκοι, εγκλώβισε και ποδοπάτησε την αστυνομικό, η οποία εκείνη τη στιγμή εκτελούσε τη βάρδια της. Νωρίτερα η αστυνομικός είχε επιφορτιστεί με την τακτοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας λαθρομεταναστών στους οικιστικούς.

Τότε κάποιοι λαθρομετανάστες άνοιξαν την πόρτα και το πλήθος έτρεξε προς τους οικίσκους ποδοπατώντας την αστυνομικό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει πάθει θλάσεις στον αυχένα και στο δεξί της χέρι.

"Κινδυνεύουν οι αστυνομικοί!"

"Καθημερινά στο Κέντρο Ταυτοποίησης Λαθρομεταναστών σημειώνονται περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Είναι αρκετές φορές που οι αστυνομικοί εγκλωβίζονται εντός των εγκαταστάσεων αδυνατώντας να ελέγξουν τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο χώρο. Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση και τη στέγαση αυτών των ανθρώπων με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μόνιμη ένταση. Χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό για να ελεγχθεί η κατάσταση, πράγμα που έχουμε επισημάνει προς το υπουργείο επανειλημμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα" δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Απόστολος Παπαδέλλης.

Αυτή τη στιγμή στο χώρο εντός του πρώην στρατοπέδου διαμένουν περίπου 2000 λαθρομετανάστες από Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν και χώρες τις Αφρικής.

Πρόχειρα παραπήγματα, ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και προβληματική σίτιση συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί εδώ και δύο μήνες.

Οι εντάσεις είναι καθημερινές και οι συμπλοκές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό λαθρομεταναστών συχνό φαινόμενο...

Πηγή: era-aegean,  lesvospost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου