Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Λίγα σύννεφα πάνω από τη Χίο σήμερα Τετάρτη 30/9 με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 μποφόρ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, τη Βόρεια Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και μετά το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015. Παράλληλα, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, με συνέπεια την πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα Τετάρτη 30/9, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
18 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.
Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στην Κρήτη.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη 01-10-2015 και Παρασκευή 02-10-2015
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία θα σταματήσουν.
άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 03-10-2015 και Κυριακή 04-10-2015
καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου