Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Πόσο θα κοστίσει σε κάθε ευρωπαίο πολίτη εάν διαγράψουν 200 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος - Η αποκαλυπτική έρευνα

Πόσο θα κοστίσει σε κάθε ευρωπαίο πολίτη εάν διαγράψουν 200 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος - Η αποκαλυπτική έρευνα- Σύμφωνα με το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του 2015 το χρέος θα έχει φτάσει στα 340 δισ. ευρώ
- Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank δηλώνουν πως το χρέος της Ελλάδας πρέπει να φτάσει στο 60% του ΑΕΠ
- Την αποκάλυψη έκανε σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα της Bild που θεωρείται μέσο που στηρίζει τον Σόιμπλε
- Οι οικονομολόγοι θεωρούν πως η Ελλάδα ποτέ δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος “βουνό”


Περί τα 700 ευρώ ανά κάτοικο της Ευρωζώνης θα κόστιζε ενδεχόμενη επαναφορά του ελληνικού χρέους στο...
60% του ΑΕΠ που ορίζεται από την Συνθήκη του Μάαστριχτ, υπολογίζουν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank.

«Σύμφωνα με υπολογισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει στο τέλος του έτους περίπου στα 340 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα ήταν περίπου 200% του ελληνικού ΑΕΠ. Εάν κάποιος ήθελε να φέρει αυτό το χρέος στο όριο του 60% που τίθεται από την Συνθήκη του Μάαστριχτ, αυτό θα σήμαινε περίπου 700 ευρώ ανά κάτοικο της Ευρωζώνης, υπολογίζουν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank», δήλωσε η Τράπεζα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της, είχε μεταδώσει ότι «οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους».

«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών της Deutsche Bank, που η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της. Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, όπως γράφει η Bild, αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους.

«Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου