Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς έλεος! Νέα ναυάγια στο Αιγαίο, 21 πρόσφυγες νεκροί, οι 11 είναι παιδιά!

Χωρίς έλεος! Νέα ναυάγια στο Αιγαίο, 21 πρόσφυγες νεκροί, οι 11 είναι παιδιά!Δεν έχει τελειωμό η ανείπωτη τραγωδία στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Αυτή τη φορά, τάφος για τουλάχιστον 21 ψυχές έγινε η θάλασσα της Καλύμνου και της Ρόδου.

Το πρώτο από τα δυο νέα ναυάγια σημειώθηκε περίπου στις 11 μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα στην...
Κάλυμνο και την Καλόλιμνο, όταν το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε, ανατράπηκε και οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα. 138 άνθρωποι σώθηκαν αλλά 18 δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί στη στεριά. Ανάμεσα τους άλλα εννέα παιδιά.

Εκτιμάται ότι στην ξύλικη βάρκα που μετέφερε τους πρόσφυγες βρίσκονταν περισσότεροι από 150 άνθρωποι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται. Στην επιχείρηση διάσωσης εκτός από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, συμμετέχουν ένα σκάφος της Frontex, ένα Super Puma και τρία καΐκια. Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι πως ίσως τα θύματα θα είναι περισσότερα. Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των διασωστών.

Το ναυάγιο έξω από την Κάλυμνο δεν ήταν το μοναδικό. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (30.10.2015), περίπου στις 05:00, σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες ναυάγησε έξω από τη Ρόδο, κοντά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας». Τουλάχιστον τρεις νεκροί (δυο παιδιά και μια γυναίκα) είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, άλλοι έξι σώθηκαν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνται τρεις άνθρωποι. Οι πρόσφυγες που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου