Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός στη Χίο σήμερα Παρασκευή 30/10

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, και στην υπόλοιπη χώρα κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και πιθανόν στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015. 

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς, ενώ στη Δυτική Ελλάδα ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα και σε παράκτιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 7 έως 17 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια τμήματα και στο Μυρτώο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο αύριο Παρασκευή 30/10, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

 Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ πιθανώς Τοπήκα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχες κυρίως από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχες από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχες κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 31-10-2015 - Καιρός: στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολικά Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα της Κυριακής. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου