Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συννεφιά σήμερα στη Χίο Σάββατο 31/10

Τοπικές βροχές στην κεντρική, ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Χαλκιδική, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και βαθμιαία στην Κρήτη, στο Ιόνιο και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας-Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, ενώ στο Ιόνιο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 17 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 7 έως 16 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Ωστόσο, λόγω των πολύ ενισχυμένων ανέμων οι αισθητές θερμοκρασίες θα είναι κατά τόπους αρκετά χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε θυελλώδεις και το βράδυ τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 1/11, προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Nησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και από τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από τη νύχτα στα δυτικά.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 έως 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Βαθμιαία ύφεση των φαινόμενων από τη νύχτα.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 6 έως 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 01-11-2015
καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και νοτιά και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 02-11-2015
καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Τρίτη 03-11-2015, Τετάρτη 04-11-2015 και Πέμπτη 05-11-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα νότια.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ της Τρίτης.
θερμοκρασία: σε μικρή σταδιακή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου