Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ρόδος: Η απολογία του Αλβανού που σκότωσε γείτονα για την ένταση της μουσικής!

Ρόδος: Η απολογία του Αλβανού που σκότωσε γείτονα για την ένταση της μουσικής!Η στυγερή δολοφονία εξακολουθεί να συγκλονίζει - Ο δράστης βρισκόταν σπίτι μαζί με τη φιλενάδα του...

Από τα Γιάννενα κατάγονταν ο άτυχος Γιάννης Μαλλιάκας, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις δύο μαχαιριές του Αλβανού γείτονά του στην περιοχή της Ιαλυσού, το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από άγριο καβγά που είχαν εξαιτίας του ότι έπαιζε δυνατά η μουσική.

Η σορός του αναμένεται να...
μεταφερθεί από τους συγγενείς του στον τόπο του, προκειμένου να γίνει η ταφή του. Ο Γιάννης Μαλλιάκας ζούσε στη Ρόδο επί σειρά ετών όπου και εργάζονταν είτε ως οδηγός μεταφορών, είτε ως υπάλληλος σε κρεοπωλείο. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και είχε πολλούς φίλους. Το τελευταίο διάστημα είχε μετακομίσει στην περιοχή της Ιαλυσού και ενοικίασε μια γκαρσονιέρα σε συγκρότημα δωματίων, δίπλα ακριβώς από τον 46χρονο Αλβανό ο οποίος έμελλε να είναι ο φονιάς του.

Ο 46χρονος, είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ξανά, σε σοβαρή υπόθεση (απόπειρα ανθρωποκτονίας) πριν από αρκετά χρόνια και μάλιστα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Στην γειτονιά πάντως δεν φαίνεται να είχε δώσει δικαιώματα. Κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι ένας τέτοιος τσακωμός (για την ένταση της μουσικής) θα είχε αυτή την κατάληξη.

Το κακό έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα: Ο Γιάννης Μαλλιάκας, δεν άντεξε την ένταση της μουσικής που ακουγόταν από το διπλανό διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό, εκνευρισμένος σηκώθηκε από το σπίτι του και πήγε δίπλα ζητώντας έτσι σε υψηλούς τόνους να χαμηλώσει την μουσική. Χτύπησε με δύναμη την πόρτα του Αλβανού και όπως ισχυρίστηκε ο δράστης, κρατούσε στα χέρια του ένα ξύλο με το οποίο απειλούσε να σπάσει την πόρτα και να μπει στο σπίτι του.

Ο 46χρονος Αλβανός, εκείνη την ώρα βρίσκονταν με την φιλενάδα του στο διαμέρισμα, άρπαξε όπως είπε στους αστυνομικούς στα χέρια του ένα μαχαίρι από την κουζίνα και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα. Είπε ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει ούτε να τον τραυματίσει, αλλά να αμυνθεί όπως υποστήριξε στην περίπτωση που κατάφερνε να μπει στο σπίτι του. Την ίδια ώρα, η φίλη του ούρλιαζε και τον παρακαλούσε να αφήσει το μαχαίρι και να μην γίνει κανένα κακό.

Τελικά το κακό έγινε. Η πόρτα είτε άνοιξε από τα χτυπήματα που δέχονταν από τον άτυχο Γιάννη Μαλλιάκα, είτε την άνοιξε απότομα ο Αλβανός ο οποίος είχε κρυφτεί πίσω ακριβώς από αυτήν. Μπαίνοντας μαινόμενος στο διαμέρισμα ο 50χρονος, δέχθηκε δύο ισχυρές μαχαιριές στην άνω κοιλία με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο πάτωμα και να ξεψυχήσει ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Οι γείτονες κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Οι διασώστες που έφθασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο 50χρονο, ο οποίος είχε καταλήξει ελάχιστα λεπτά πιο νωρίς. Ο 46χρονος Αλβανός και η φιλενάδα του, μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, εγκατέλειψαν αμέσως το διαμέρισμα, πέταξαν το φονικό μαχαίρι και εξαφανίστηκαν.

Οι γείτονες, κατέθεσαν ότι άκουσαν δυνατές φωνές και τσακωμό πριν να γίνει το φονικό, ανάμεσα στους δύο γείτονες, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Υποστήριξαν ότι κανείς από τους δύο εμπλεκόμενους στον καβγά που εξελίχθηκε σε φονικό, δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή στην γειτονιά για σχόλια. «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, είπε στους αστυνομικούς ο 46χρονος δράστης. Φοβήθηκα ότι θα μου έκανε κακό και άρπαξα ένα μαχαίρι που βρήκα δίπλα μου.
Έβριζε, φώναζε και χτυπούσε με μανία την πόρτα. Θόλωσα και δεν ήξερα τι έκανα'' είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου