Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δείτε συμβουλές για να πείτε "αντίο" στη ζάχαρη και τα γλυκά

Είστε λάτρεις της ζάχαρης και των γλυκών; Το ‘’αντίο’’ στη ζάχαρη δεν είναι ανάγκη να είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε άσχημη διάθεση ή να μην ξαναφάτε σοκολάτα.

Η ενέργειά σας θα ενισχυθεί όταν κόψετε τη συνήθεια. Ακολουθούν 8 συμβουλές για να πείτε αντίο στη ζάχαρη και τα γλυκά...
Να πίνετε νερό

Ορισμένες φορές, η ανάγκη σας για γλυκό είναι σημάδι αφυδάτωσης. Συχνά συγχέουμε τη δίψα με την πείνα και οδηγούμαστε σε ανάγκη για γλυκό και φαγητό, ενώ το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ενυδάτωση. Επιλέξτε αγνές πηγές ενυδάτωσης, όπως νερό ή τσάι χωρίς καφεΐνη.

Να διαβάζετε τις ετικέτες

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι οι τροφές που επιλέγετε δεν έχουν ζάχαρη. Μην ψάχνετε μόνο για ζάχαρη, καθώς πολλές φορές αυτή κρύβεται πίσω από άλλα ονόματα. Για παράδειγμα, γλυκόζη, φρουκτόζη σιρόπι, καραμέλα, δεξτρόζη, HFCS και άλλα. Να θυμάστε να ψάχνετε και για τεχνητά σάκχαρα.

Καλό είναι να τα αποφύγετε καθώς μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη στον οργανισμό σας σε σχέση με τη ζάχαρη.

Να το κάνετε με κάθε τροφή που τρώτε και όχι μόνο με αυτές που νομίζετε ότι ενδεχομένως περιέχουν ζάχαρη. Τροφές, όπως το ντρέσιγκ στη σαλάτα, η σάλτσα ντομάτας, το μπέικον ή το λουκάνικο συχνά περιέχουν ζάχαρη.

Πειραματιστείτε με μπαχαρικά

Πολλοί προσθέτουν γλύκα και γεύση σε τρόφιμα χωρίς να επιλέγουν τη ζάχαρη. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν η κανέλα ή το τζίντζερ.

Ορισμένα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, θα σας βοηθήσουν επίσης να μειώσετε φυσιολογικά το σάκχαρο, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στην αρχή.

Ασκηθείτε

Το να ασκείστε βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον σας κρατά πιο ευτυχισμένους και γεμάτους ενέργεια, που στη συνέχεια μειώνει την ανάγκη για τροφές.

Πετάξτε από την κουζίνα σας τη ζάχαρη και τεχνητά σάκχαρα

Απαλλαχτείτε από τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Να θυμάστε να προσέχετε την ετικέτα για να διαπιστώνετε κρυμμένες μορφές ζάχαρης. Αν δεν βρίσκονται στην κουζίνα σας θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να τα τρώτε.

Χρησιμοποιήστε πιο φυσικά γλυκαντικά

Δεν χρειάζεται να κόψετε μεμιάς τη ζάχαρη. Περιορίστε τη χρησιμοποιώντας φυσικά γλυκαντικά, όπως μέλι ή αποξηραμένα φρούτα.

Να κοιμάστε περισσότερο και να χαλαρώνετε

Όταν είστε κουρασμένοι ή με χαμηλή ενέργεια, η πρώτη θρεπτική ουσία που χρειάζεστε είναι οι υδατάνθρακες, που συχνά είναι φορτωμένοι με ζάχαρη. Όσο πιο χαλαροί είστε τόσο λιγότερο θα θέλετε ζάχαρη για να αποκτήσετε ενέργεια.

Ρίξτε τους ρυθμούς σας

Συχνά έχουμε την τάση να θέλουμε ζάχαρη για λόγους εκτός της πείνας. Για πολλούς, η ζάχαρη είναι συναισθηματικό δεκανίκι, ένας τρόπος να γιορτάσουν ή να χαλαρώσουν.

Βρείτε χρόνο να επιβραδύνετε και να αποκωδικοποιήσετε την ανάγκη σας όταν χρειάζεστε ‘’εδώ και τώρα’’ σοκολάτα ή κέικ. Ο εντοπισμός της πραγματικής ανάγκης πίσω από τη ζάχαρη είναι το κλειδί για να διώξετε τη συνήθεια της ζάχαρης.

Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου