Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Βροχή προβλέπται για σήμερα Σάββατο 28/11 στη Χίο και αίθριο καιρό αυρίο Κυριακή

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σταδιακή βελτίωση από νωρίς το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 29/11, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας ( κυρίως πάνω από τα 1300 μέτρα ) με σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1300 μέτρα) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου