Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Απεργία 3 Δεκεμβρίου 2015: Τι αποφάσισαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΥ - Δεμένα τα πλοία


Νέα 24ωρη Γενική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 αποφάσισαν να προχωρήσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απέναντι στο νέο και επαχθέστερο μνημόνιο, όπως τονίζουν, αλλά και στο γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που προωθείται σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.  Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία.

Στην ανακοίνωση-εξαγγελία της απεργίας αναφέρεται "οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν...
δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής". Τη συμμετοχή της στη Γενική Απεργία στις 3-12-2015 αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ η οποία διοργανώνεται με κύριο θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση μέσα στο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, "με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων". Στο επίκεντρο της απεργίας είναι και ο νέος προϋπολογισμός που, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα με την απεργία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 ώρα, ενώ γίνεται κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Την ίδια μέρα στις 3 Δεκεμβρίου απεργία αποφάσισε και το ΠΑΜΕ που καλεί σε ξεσηκωμό για να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η αύξηση των φόρων και των χαρατσιών. Τη συμμετοχή των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. “Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτικών όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου”, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της συνδικαλιστική ομοσπονδία των ναυτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου