Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Νέος αρχηγός και εκλογές 6 ή 13 Δεκεμβρίου

Νέα Δημοκρατία: Νέος αρχηγός και εκλογές 6 ή 13 Δεκεμβρίου – “Απέραντο φρενοκομείο” και κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα- Στη 1 μ.μ. η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, πως θα αντιδράσουν οι υποψήφιοι
- Ισχυρές πιέσεις σε Μεϊμαράκη να δεχθεί να παραιτηθεί
- Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
- Σιωπή με πολύ νόημα από Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά


Κάθε ένας από τους τέσσερις υποψήφιους έχει και τη δική του γνώμη, ενώ οι βουλευτές...
εμφανίζονται διασπασμένοι για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Κ. Μητσοτάκης και Α. Τζιτζικώστας συμφωνούν ανοιχτά πως ο Ε. Μεϊμαράκης πρέπει να αποχωρήσει, ενώ στο στρατόπεδο του Β. Μεϊμαράκη πιστεύουν ότι οι ευθύνες βαρύνουν την ΚΕΦΕ και τον πρόεδρό της αποκλειστικά. Μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε να αναλάβει την αρχηγία η Μαριέττα Γιαννάκου και να ορίσει εκείνη νέο πρόεδρο της ΚΕΦΕ.Ο Α. Γεωργιάδης αν και μίλησε για φιάσκο είδε ευθύνες κυρίως στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Παπαμιμίκο.



Κάνεις πάντως ως τώρα δεν βγήκε μπροστά να αναλάβει ευθύνες, μάλιστα το στρατόπεδο Μεϊμαράκη μετά το φιάσκο των εκλογών έσπευσε να πει ότι είχε... προβλέψει το πρόβλημα.

Ήδη όμως το κόμμα κινδυνεύει άμεσα ακόμη και με διάσπαση καθώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές, ενώ και η κοινοβουλευτική ομάδα δεν εμφανίζεται αρραγής. Μάλιστα κίνηση 15 βουλευτών για τη σύγκληση της Κ.Ο. δεν εισακούστηκε.

Ηχηρή και κατά πολλούς με πολύ νόημα είναι η σιωπή τόσο του Κ. Καραμανλή, όσο και του Α. Σαμαρά οί οποίοι απέφυγαν να πάρουν θέση.

Όλοι δείχνουν στο καταστατικό, λέγοντας πως θα δώσει τη λύση και έτσι το επόμενο επεισόδιο θα... παιχτεί στις 1 το μεσημέρι όταν και θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ.

Οι περισσότεροι πάντως προβλέπουν αλλαγή των μελών της ΚΕΦΕ και νέες εκλογές 6 ή 13 Δεκεμβρίου.

Ως τότε ωστόσο το κόμμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο και έτσι πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τον Β. Μεϊμαράκη να πάρει πρωτοβουλία, ακόμη και μέσα στην ημέρα, παραχωρώντας τη θέση του σε άλλο πρόσωπο.

Νέα Δημοκρατία – ΚΕΦΕ: δεν φταίμε εμείς, 
εκπρόσωποι των υποψηφίων διάλεξαν την εταιρεία


Δεν ήταν επιλογή της ΚΕΦΕ η εταιρεία που ανέλαβε την ηλεκτρονική διαδικασία της εκλογής αλλά την επέλεξαν τεχνικοί σύμβουλοι, 8 συνολικά άτομα, 2 από κάθε υποψήφιο, είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega το μέλος της ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής.

Νέα Δημοκρατία – ΚΕΦΕ: δεν φταίμε εμείς, εκπρόσωποι των υποψηφίων διάλεξαν την εταιρεία“Άποψη του προέδρου της ΚΕΦΕ και των άλλων μελών ήταν ότι η σχέση είναι προβληματική, δεν είχαμε επαφή παρά μέχρι την περασμένη Τετάρτη, η σύμβαση με την εταιρεία δεν ήρθε ποτέ στην ΚΕΦΕ” είπε ο κ. Ταυρής συμπληρώνοντας με νόημα ότι “την Τετάρτη ήρθε σύμβουλος της εταιρείας ήρθε και μας έκανε μια επίδειξη, δεν έγινε δοκιμή.

Το Σάββατο 11 και μισή το βράδυ, μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα δεν φορτώνει server. Στη μία και μισή άλλο μέλος της εταιρείας διαβεβαίωνε ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ ξημερώματα πια είδαμε ότι η διαδικασία θα τιναχθεί στον αέρα”.

Ουσιαστικά, κατά τον κ. Ταυρή η ΚΕΦΕ δεν ασχολήθηκε με όλα αυτά. Η σύμβαση της εταιρείας με το κόμμα δεν ήρθε στην ΚΕΦΕ διότι η άποψη Παπαμιμικού ήταν ότι δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ.

Κάπως έτσι, τουλάχιστον για το μέλος της ΚΕΦΕ ουσιαστικά η ευθύνη βαρύνει τους τεχνικούς και άρα τους υποψήφιους αλλά και τον πρόεδρο της επιτροπής που επέλεξε να αποκλείσει την ΚΕΦΕ από τη διαδικασία επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου