Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Μαϊμού» ΜΚΟ στην Λέσβο;

«Μαϊμού» ΜΚΟ στην Λέσβο; Έλεγχο από τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ζητά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Αφορρμή η «ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση ορισμένων μη πιστοποιημένων ΜΚΟ από τις δεκάδες, που έχουν «αναπτυχθεί» στη Λέσβο, λόγω της αύξησης της παράνομης μετανάστευσης και των... προσφυγικών ροών, και οποίες έχουν «αμφίβολη προσφορά και δράση και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης και κρατικής παρέμβασης στο έργο τους.

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» θέτει το θέμα ζητά να πληροφορηθεί συνολικά πόσες και ποιες πιστοποιημένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου και σχετίζονται με την υποδοχή, καταγραφή και περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων και ποια υπηρεσία του Κράτους είναι αρμόδια για το συντονισμό και την επίβλεψη των ΜΚΟ, που έχουν δραστηριοποιηθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης υπογραμμίζει ότι «έχουν αναπτυχθεί “ανένταχτες ομάδες εθελοντών”, οι οποίοι εμποδίζουν τις δράσεις πιστοποιημένων ΜΚΟ»!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου