Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Ανακοινώθηκε παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Παράταση ανακοίνωσε ο Αλεξιάδης!Παράταση λίγων ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το ίδιο ισχύει και για την προθεσμία κατάθεσης πινακίδων, ωστόσο διευκρίνισε πως η πράταση δεν σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ. "Είμαστε ικανοποιημένοι από τα έσοδα των τελών κυκλοφορίας, αλλά δεν πανηγυρίζουμε", συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Μέχρι και την...
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 παρατείνεται η προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγο, επισημαίνοντας ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".
Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Το είχε ανακοινώσει ο Αλεξιάδης
Νωρίτερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Κοινωνία Ώρα mega και ανακοίνωσε την παράταση λίγων ημερών, παρά το ότι τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιωνόταν!

Παράταση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία... πρωτοχρονιάτικα!
Δήλωσε συγκεκριμένα: "Τα δεδομένα που είχαμε μέχρι και την Τρίτη, γιατί δεν έχουμε ένα αυτόματο σύστημα ώστε να έχουμε εικόνα κάθε απόγευμα για το τι γίνεται, είναι ότι είχαν πληρώσει περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα. Υπολειπόταν περίπου 800.000 χιλιάδες μέχρι τα 5,3 εκατομμύρια. Άρα το νούμερο είναι μεγάλο, θα δούμε το έγινε και τη χθεσινή μέρα, θα ληφθεί η απόφαση σήμερα, αλλά αυτό που οδηγούμαστε είναι σε μία παράταση λίγων ημερών".
"Θα βγει σήμερα η απόφαση, θα δούμε ακριβώς τα δεδομένα, θα δώσουμε μια παράταση λίγων ημερών για να καλυφθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες που δεν έχουν πάρει τα σήματα", συνέχισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η παράταση αυτή δεν αφορά σε άλλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ.



Ακόμη υπενθύμισε πως οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά, ούτως ώστε να... γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου