Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Καλός ο καιρός με αραιή συννεφιά σήμερα Τρίτη 27/1 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παγετό τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016. Στην Κρήτη είναι πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα βόρεια πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από - 8 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 2 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 9 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειοι Αιγαίο νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στα νότια από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τετάρτη 27/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με σποραδική συννεφιά, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ανατολικοί και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, στα νότια βορειοανατολικοί 4 με 5 καις το Αιγαίο 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη 28-01-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε άνοδο.

Παρασκευή 29-01-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια πελάγη 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 30-01-2016 και Κυριακή 31-01-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με παροδικές βροχές. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανεμών την Κυριακή.
θερμοκρασία: σε μικρή πτώση το Σάββατο. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 01-02-2016
καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου