Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πέντε κατηγορίες πολιτών κερδισμένες από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών

Πέντε κατηγορίες πολιτών κερδισμένες από τη μείωση των αντικειμενικών αξιώνΠέντε κατηγορίες πολιτών βγαίνουν ωφελημένοι από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Είναι οι δύο κατηγορίες των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, πολίτες που μετά τη μείωση ικανοποιούν το κριτήριο να επωφεληθούν από κοινωνικές παροχές, καθώς και εκείνοι που αγοράζουν πρώτη κατοικία ή μεταβιβάζουν ακίνητα στα παιδιά τους με γονική παροχή. Αναλυτικά:

Υπερχρεωμένοι στις τράπεζες ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας εντάσσονται στο σύστημα μεγάλης προστασίας από τη στιγμή που ικανοποιούν τα άλλα εισοδηματικά κριτήρια και με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών η τιμή του σπιτιού έπεσε κάτω από τις 120.000 για τον άγαμο, τις 160.000 για το ζευγάρι. Στο τελευταίο ποσό προστίθενται 20.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μπαίνουν στο σύστημα προστασίας, ενώ είχαν εξαιρεθεί οι υπερχρεωμένοι ιδιοκτήτες που με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, περιορίστηκε η αξία της πρώτης κατοικίας κάτω από τις 180.000 για τον άγαμο, τις 220.000 για το ζευγάρι και στο τελευταίο ποσό προστίθενται 20.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Κερδίζουν κάρτα σίτισης, δωρεάν ρεύμα και επιδότηση ενοικίου οι πολίτες που μετά την μείωση των αντικειμενικών η αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας περιορίστηκε κάτω 90.000 ευρώ η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 για κάθε ανήλικο προστατευόμενο μέλος ή κατά 15.000 για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος.

Οσοι αγοράζουν πρώτη κατοικία πληρώνουν λιγότερο φόρο μεταβίβασης ή απαλλάσσονται από το φόρο αν μετά τη μείωση των αντικειμενικών η αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από 250.000 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 25.000 για κάθε τέκνο μέχρι τα πρώτα δύο και κατά 30.000 για κάθε παιδί μετά το τρίτο.

Οι γονείς που μεταβιβάζουν με γονική παροχή στα παιδιά τους την ακίνητη περιουσία. Δεν πληρώνουν καθόλου φόρο αν αυτή είναι κάτω από 150.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι μεταβιβάσεις ακινήτων με γονική παροχή, γιατί οι συνταξιούχοι φοβούνται ότι θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή της βασικής σύνταξης των 384 ευρώ, όπως ζητά το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου