Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Το κινητό που φορτίζει από το 0% στο 100% στα 15 λεπτά

Το κινητό που φορτίζει από το 0% στο 100% στα 15 λεπτάΤι υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία

 Ο χρόνος ταχύτητας φόρτισης ενός τηλεφώνου δεν είναι από τα πρώτα θέματα που εξετάζουν στον ανταγωνισμό οι εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο μια εταιρεία από την Κίνα δύσκολα θα βρει ανταγωνιστή που θα «σπάσει» το ρεκόρ της.

Η εταιρεία λέγεται Oppo και ανακοίνωσε τη δική της τεχνολογία φόρτισης μπαταρίας κινητού που απέχει πολύ από τις άλλες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε στο Mobile World Congress, η Oppo υποστηρίζει ότι αυτή η νέα σούπερ τεχνολογία φόρτισης μπορεί να επαναφορτίσει ένα smartphone από το 0% σε μια πλήρη φόρτιση σε μόλις 15 λεπτά!

Επιπλέον, η ίδια εταιρεία υποστηρίζει ότι στα κινητά τηλέφωνα που θα έχουν την Super VOOC τεχνολογία θα χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους για να διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη φόρτιση σε τόσο υψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με το mashable ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για την Super VOOC. Ο χρόνος γρήγορης φόρτισης θα ισχύει μόνο για τα τηλέφωνα με μπαταρία 2500 mAh. Αυτό σημαίνει ότι τα κινητά με μεγαλύτερες μπαταρίες (που χρησιμοποιούνται πολύ πλέον) δεν θα επαναφορτίζονται τόσο γρήγορα.
Δεύτερον και πιο σημαντικό, η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται μόνο για τα Oppo τηλέφωνα. Μπορεί η Oppo μπορεί να πούλησε 50 εκατομμύρια smartphones πέρυσι, αλλά τα τηλέφωνα της δεν έχουν την ίδια απήχηση παγκοσμίως με τα iPhone ή τα Galaxy της Samsung.

Πάντως, οι συσκευές της Oppo είναι δημοφιλείς στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο πιθανό είναι κάποιος που δεν είναι χρήστης των κινητών Oppo να στραφεί στην εταιρεία μόνο για την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Είναι σίγουρο εξάλλου ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες θα βελτιώσουν το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας στο μέλλον, μπορεί όχι στο ίδιο επίπεδο αλλά σε περισσότερο ικανοποιητικό. Προς το παρόν, όποιος χρειάζεται τέτοια ταχύτητα στη φόρτιση της μπαταρίας του μπορεί να στραφεί στην εν λόγω εταιρεία.

oppo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου