Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Λίγα σύννεφα πάνω από τη Χίο σήμερα Παρασκευή 19/2

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη - Πού θα βρέξει
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στα ανατολικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν σήμερα Παρασκευή 19/2, στη Χίο, με το θερμόμετρο να φτάνει τους...
15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Σαρωνικό σταδιακά ισχυροί.

Θεσσαλονίκη
Συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανότητα καταιγίδας νωρίς το πρωί. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες νωρίς το πρωί στα ανατολικά. Γρήγορη επιδείνωση από τα δυτικά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας. Γενικά αίθριος ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 20-02-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Λίγα χιόνια στα βόρεια και δυτικά ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 ενισχυόμενοι από το βράδυ σε 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι το βράδυ στα δυτικά και νότια πελάγη σε 7 πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 21-02-2016
καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 22-02-2016
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Τρίτη 23-02-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου