Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η μεγάλη... "σφαγή": Τσεκούρι έως 25% σε επικουρικές και εφάπαξ!

Η μεγάλη... `σφαγή`: Τσεκούρι έως 25% σε επικουρικές και εφάπαξ!Τα σχέδια για αλλαγή του υπολογισμού σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις ξέρει μειώσεις μέχρι και 25%. Τι προβλέπει το σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον υπολογισμό τους.

Όπως γράφει η Ημερησία, το βασικό σενάριο που φέρεται να εξετάζει...
το οικονομικό επιτελείο προβλέπει υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ με ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης το οποίο θα καθοριστεί μετά από αναλογιστικές μελέτες, ανάλογα με τα έσοδα και τις δαπάνες για να μην προκύπτουν ελλείμματα και με βάση τις εισφορές τις οποίες έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν οι ασφαλισμένοι σε ολόκληρο τον εργασιακό βίο.

Όλα αυτά βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς για το νέο ασφαλιστικό.

Για τις επικουρικές συντάξεις το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων με βάση τα δημογραφικά δεδομένα και ένα πλασματικό ποσοστό επιστροφής εισφορών.

Για τα εφάπαξ το βασικό σενάριο προβλέπει ένα τμήμα της παροχής έως το 2013 με ενιαίο κανόνα για τον συντάξιμο μισθό (ολόκληρο τον εργασιακό βίο) και την επιστροφή εισφορών με χαμηλό επιτόκιο από το 2014 και μετά.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σενάριο, το οποίο προβλέπει την έντοκη (με το επιτόκιο του Κοινού Κεφαλαίου που έχουν τα Ταμεία στην ΤτΕ) επιστροφή των εισφορών για ολόκληρο τον εργασιακό βίο.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου