Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Βροχή προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 26/2 στη Χίο

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016. Στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 26/2 στη Χίο,  με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές βαθμιαία και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Ο καιρός αναμένεται με παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί  4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές. Βελτίωση του καιρού το βράδυ στη Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις  4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο 
Προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Σάββατο 27-02-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις με παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο με βαθμιαία βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 28-02-2016
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δευτέρα 29-02-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τρίτη 01-03-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου