Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Σεβαστείτε τη μνήμη του σεμνού ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Παντελή Παντελίδη

Το πρώτο σοκ από το άκουσμα της είδησης ότι ο καλλιτέχνης Παντελής Παντελίδης, δεν είναι πλέον στη ζωή και σκοτώθηκε σε τροχαίο, διαδέχεται η ...αηδία, προς το ελληνικό έθνος, τον ελληνικό λαό, και τους αμετανόητους ...λαϊκιστές, που μας έχουν εγκλωβίσει σε μια κοινωνία, χωρίς ιδανικά και πραγματικές αξίες.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Πράγματι, ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένα φαινόμενο, ένας σύγχρονος άνθρωπος που...
μέσα από το δικό του αγώνα, κατάφερε να βγει στο προσκήνιο να γίνει γνωστός και να ξεχωρίσει μέσα στη κοινωνία των ανθρώπων που ζούμε.

Όλοι ακούγοντας ότι ένας νέος άνθρωπος ηλικίας 32 ετών φεύγει από τη ζωή τόσο άδικα νοιώθουμε ένα σφίξιμο στο στομάχι και μια θλίψη.

Μακάρι να μην έβγαινε από την πορεία του το αυτοκίνητο που οδηγούσε και να ήταν ακόμα ανάμεσά μας ο Παντελής και να μας χάριζε και άλλες μουσικές επιτυχίες. 

Όμως, από το σημείο αυτό, μέχρι το να τεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό.

Αυτό που συμβαίνει με τον Παντελίδη, την τελευταία εβδομάδα, στους τηλεοπτικούς κυρίως δέκτες μας, είναι το άκρον άωτον του λαϊκισμού. (λαϊκισμός είναι η στάση και η συμπεριφορά που συναντάται στην πολιτική και στην τέχνη και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα).

Από το σύντομο βίο του, ο Παντελίδης είχε δείξει ότι ήταν ένα παιδί σεμνό, που δεν είχε καβαλήσει το "καλάμι". Μάλιστα, η δήλωσή του σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι ήταν τυχερός και ότι τα είχε όλα όσα επιθυμούσε στη ζωή του, υποδηλώνει ακριβώς τη διακριτικότητα και την ευπρέπεια που τον διέκριναν.

Ένας άνθρωπος που ήταν σεμνός στο βίο του, πρέπει να φεύγει με την ίδια σεμνότητα.

Δεν γίνεται εύκολα κατανοητό, πως άνθρωποι που τη μια μέρα, κακοχαρακτηρίζουν, και για να λέμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι ...κατασπαράζουν, τον Παντελή Παντελίδη, για το τραγούδι που είπε στην Κύπρο και στο οποίο ανέφερε απλά τους στίχους:

"Με συγχωρείς για τα επόμενα
μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα
πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα
που τριγυρνά στα κατεχόμενα"

την άλλη μέρα, τον χαρακτηρίζουν φαινόμενο και κλαίνε και οδύρονται για το χαμό του...

Πριν από ακριβώς μια εβδομάδα τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου, έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον και στην προστασία των γεωγραφικών μας συνόρων, τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε στη νήσο Κίναρος και συγκεκριμένα οι Υποπλοίαρχοι Κωνσταντίνος Πανανάς και Αναστάσιος Τουλίτσης και ο μηχανικός ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου και ελάχιστοι τους θυμούνται ακόμα και σήμερα μια εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν.

Έχουμε λοιπόν ένα νέο σεμνό καλλιτέχνη, που έφυγε από μια λάθος κίνηση στο γκάζι του αυτοκίνητού του...

Άραγε αναρωτήθηκε κανείς αν αυτός ο άνθρωπος θα ήθελε στον επίλογο του βίου του, στην ύστατη πράξη, στην τελευταία σελίδα να γίνεται αυτός ο ...ντόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου