Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Κύκλωμα εκβιαστών: Οι καταθέσεις - φωτιά της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ - "Σαρώνουν" ΔΕΚΟ και εταιρείες για να βρούν συνεργούς τους και άλλους εκβιασθέντες!

Κύκλωμα εκβιαστών: Οι καταθέσεις - φωτιά της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ - `Σαρώνουν` ΔΕΚΟ και εταιρείες για να βρούν συνεργούς τους και άλλους εκβιασθέντες!- Έρχονται και άλλα εντάλματα σύλληψης - Οι έρευνες θα επεκταθούν σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις για να βρούν ποιοί συμμετείχαν στο κύκλωμα των εκβιαστών
- Πως "χρησιμοποιούσαν" ονόματα μεγάλων εκδοτών για να πείσουν το θύμα τους να τους δίνει διαφήμιση
- Ακόμα και ισόβια μπορούν να επιβληθούν στους εκβιαστές
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΟΝΟΜΑΤΑ - ΦΩΤΙΑ


Πρώτα ήταν το διαβιβαστικό της αστυνομίας το περιεχόμενο του οποίου σόκαρε όποιον το διάβαζε όσον αφορά τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών...
που μόνο σκοπό είχαν μέσω απειλών να λυμαίνονται την διαφήμιση από εταιρείες και ΔΕΚΟ.

Η κατάθεση της γυναίκας που ξεσκέπασε το κύκλωμα, της Αμαλίας Κάντζου της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ αποκαλύπτει πώς προσπαθούσαν και εκεί να απλώσουν τα πλοκάμια τους οι εκβιαστές. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έπονται και άλλα εντάλματα σύλληψης και οι έρευνες θα επεκταθούν σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις για να διακριβωθεί ποιοί συμμετείχαν στο κύκλωμα των εκβιαστών και δρούσαν βοηθωντας τους εκ των έσω! Επίσης ποιοί έπεσαν θύματα των εκβιαστών και δεν τολμούσαν να μιλήσουν.

Χθες ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική δίωξη για δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινή έως και ισόβια. Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις κατάσχεσης, στο γραφείο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, μια ατζέντα με σημειώσεις όπως «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.3396 ευρώ».

Από την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Ι. Μπενίση, προκύπτει ότι εκβίαζαν την Αμαλία Κάντζου ώστε να εισηγείται στον ίδιο να δίνει χρήματα στους παραπάνω δημοσιογράφους από το μπάτζετ τη εταιρείας που είναι 1,5 εκατ.  

«Σε διαφορετική περίπτωση θα αρθρογραφούσαν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Κάντζου. Ζητώ την ποινική δίωξη των δραστών για τις προαναφερόμενες πράξεις».

Έδωσε επίσης στις αρχές τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ προς την «Μαυρίκος ΑΕΒΕ» με ποσό 16.760 ευρώ και ημερομηνία 15/2/2016, τις ημέρες δηλαδή που είχε στηθεί από τους αστυνομικούς η επιχείρηση για την αποκάλυψη των εκβιαστών. Επίσης δόθηκαν όλα τα στοιχεία για τα ποσά που πήρε ο Μαυρίκος και τα οποία από την ΕΥΔΑΠ ξεπερνούν τις 200 χιλ. ευρώ.

Αποκαλυπτικές όμως για το πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών, είναι και οι καταθέσεις που έδωσε η κ. Κάντζου η οποία εκφράζει φόβους για την ίδια και το ανήλικο παιδί της αφού έχει καταγραφεί ένας εκ των εκβιαστών να την απειλεί ευθέως. «Κάτσε λίγο πίσω χωρίς όμως να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα, έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου» της είπαν χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων η κα Κάντζου έχει καταθέσει:

«Ο Μουσσάς και οι ''φίλοι'' του θα κάνουν μια ομάδα – club και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης έτσι ώστε να μην γράφονται αρνητικά δημοσιεύματα για τον Παππά και γενικότερα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάζουν όποιον το «κεντρικό σύστημα» τους υποδεικνύει κάθε φορά, για τους πολιτικούς του σκοπούς. Με τη λέξη κεντρικό σύστημα ο Μουσσάς εννοεί το Μαξίμου».

Στην κατάθεση η κα Κάντζου αναφέρεται στα site που θα έφτιαχνε ο Φράγκου για να πάιρνει διαφήμιση και αναφέρει υπάρχοντα site και δημοσιογράφους που ο Μουσσάς της έλεγε ότι ελέγχει ώστε να μη γράφουν αρνητικά άρθρα.

Η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ στην αναφορά της περιγράφει συνάντηση που είχε με τον Παν. Μουσσά και τον Φράγκου, κατά την οποία ο Παν. Μουσσάς σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της είπε: 

«Να δώσεις χρήματα από το μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρίκο της «Ακρόπολης» για να τον χρησιμοποιήσεις αναλόγως και να μην γράφει αρνητικά για την ΕΥΔΑΠ».

Επίσης, η κ. Κάτζου αναφέρει πως ο Παν. Μουσάς της είπε ότι «στη Νέα Δημοκρατία σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές....

Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις ως υπεύθυνη επικοινωνίας και παρακολουθούν τα τηλέφωνα σου και την προσωπική σου ζωή».

Σε ερώτηση της κας Κάτζου προς τον Μουσσά για το ποίοι είναι οι μιντιακοί κύκλοι που την έχουν στοχοποιήσει εκείνος της απαντά: «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει (στοχοποιήσει) από τη ΝΔ».

Οι διάλογοι και τα όσα λέγονται ξεπερνούν κάθε φαντασία. Περιγράφει και πάλι στην κατάθεσή της η κα Κάντζου:  «...Εννοούσε να ενεργήσω ώστε να οριστεί το ραντεβού του Μουσσά με τον Γιάννη Μπενίση, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ώστε να τον πείσει να δώσουμε χρήματα στον Μαυρίκο εκδότη της ΑΚΡΠΟΛΗΣ για να μην χτυπάει την Attica Bank και εμμέσως στην ΕΥΔΑΠ η οποία συμμετείχε στην αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζα».

Η κ. Κάτζου αναφέρει ακόμη ότι σε άλλη συνάντησή της όπου οι κατηγορούμενοι της ανέφεραν τα εξής:  

«Ο Μουσσάς και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα - κλαμπ και θα ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να μην γράφονται αρνητικά μέσα ενημέρωσης για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς».

Όπως σημειώνει η κ. Κάτζου με τη λέξη «"κεντρικό σύστημα" ο Μουσσάς εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου».

Χρησιμοποιούσαν και το όνομα του Καραμανλή

Η κα Κάντζου λέει επίσης: «Ο Π. Μουσσάς μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής, εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό, είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός.... 

Ο Π. Μουσσάς μετά, άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά "αρχιμανδρίτη" και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτό. Ο Μουσσάς επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα.  Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις».

Πολύ φορτικός - Απειρα τηλεφωνήματα
«Γενικά ο Μουσσάς έχει γίνει πολύ φορτικός: «Με παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές κάθε ημέρα και με πιέζει για τις διαφημίσεις και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να δώσει η ΕΥΔΑΠ».

Τέλος, περιγράφει πως με τις οδηγίες των αρχών προσπάθησε να "ψαρέψει" στοιχεία:

«Καθοδηγούμενη από τις οδηγίες της υπηρεσίας σας και με αποκλειστικό σκοπό να διερευνήσω τις προθέσεις τους ρώτησα το Μαυρίκο αν μπορούμε να χτυπήσουμε κάποια άτομα. Αμέσως ο Μαυρίκος μου είπε ότι έχει κάνει μεγάλο πόλεμο στο Βαγγ. Μαρινάκη και ότι του έχει βγάλει όλες τις δικογραφίες που ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι του επιτέθηκε μετά από προτροπή Μελισσανίδη. Ο Μαυρικος με ρώτησε αν το Μαξίμου θέλει να γ@...σει το Μαρινάκη ή να του δώσει άδεια για το κανάλι του, αλλά του είπα ότι θα το δούμε στην πορεία...Έχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της ανήλικης κόρης μου, με έχει τρομοκρατήσει (σ.σ. ο Μουσσάς) με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη».

«Εμείς θα είμαστε ένας Ελβετικός σουγιάς»
Στη συνέχεια ένας από τους κατηγορούμενους περιγράφει πως θα "δοκιμάσει" το Νίκο Παππά μέσω συνεργαζόμενων site, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η εφημερίδα έχει δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα, το site κάθε βράδυ. Λοιπόν άκου τώρα.  Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «εμείς θα είμαστε ένας Ελβετικός σουγιάς». Ο ίδιος κατηγορούμενος σε άλλο σημείο της επίμαχης συνομιλίας συνδέει ανάρτηση σε έντυπο για θέμα μίας ΔΕΚΟ με βουλευτή της «Χρυσής Αυγής».

Στην συνέχεια ο ίδιος άνθρωπος αναφέρεται σε υπόθεση μιας τράπεζας και ότι είχε δεχθεί απειλές για την ζωή του αλλά και ότι σε μία περίπτωση αντί για να δεχθεί μίζα είχε ζητήσει να γίνει «φιλανθρωπική δωρεά». Κομπάζει κιόλας λέγοντας: «η ζωή παιδάκι μου είναι για εμάς. Εξουσίες…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου