Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Είχε κάνει ... πρόβα με ελικόπτερο τον Δεκέμβριο η Πόλα Ρούπα

Είχε κάνει ... πρόβα με ελικόπτερο τον Δεκέμβριο η Πόλα ΡούπαΟι πληροφορίες ότι η Χριστίνα Αρβανίτη, η πλούσια μεσίτρια, δεν είναι άλλη από την καταζητούμενη σύντροφο του Ν. Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, όχι απλά επιβεβαιώνονται αλλά πλέον έρχονται στοιχεία που σοκάρουν. 

Το ελικόπτερο όμως όλα δείχνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πέταξε και επίσης όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Μαζιώτης δεν θα ήταν ο μόνος δραπέτης...


Τα στοιχεία που έρχονται πλέον στο φως δείχνουν ότι η Πόλα Ρούπα, που εμφανιζόταν ως ευκατάστατη κτηματομεσίτρια, έκανε και... πρόβα.

Ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, λένε οι πληροφορίες, όταν η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, επικοινώνησε μέσω e-mail με το πρακτορείο απ' όπου νοίκιασε και το ελικόπτερο το οποίο επιχείρησε να καταλάβει και ζήτησε να πετάξει.

Για να μην δώσει στόχο, λένε οι πληροφορίες, τότε ζήτησε να κάνει μια πτήση από το Καζίνο του Λουτρακίου προς την Αμφίκλεια.



Τα στοιχεία που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας οδηγούν σε σοκαριστικά συμπεράσματα. Η Πόλα Ρούπα μπορεί να έδρασε μόνη, ωστόσο φαίνεται ότι από τις φυλακές μετά την πειρατεία στο ελικόπτερο δεν θα ήταν ο Νίκος Μαζιώτης ο μόνος... επιβάτης.

Αντιθέτως, το εξαθέσιο ελικόπτερο το οποίο επιχείρησε να καταλάβει η σύντροφος του Μαζιώτη φαίνεται ότι θα μετέφερε και άλλα άτομα και μάλιστα ορισμένους απ' τους ανθρώπους που φαίνεται πως βρίσκονται στην κορυφή της νεοτρομοκρατίας.

Πλέον η έρευνα κινείται προς διπλή κατεύθυνση.



Τόσο εντός των φυλακών για να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός, αλλά και τα πρόσωπα εκτός του Ν. Μαζιώτη που θα τον ακολουθούσαν στο ταξίδι της φυγής, αλλά και στους χώρους όπου μπορεί να κινείται η Πόλα Ρούπα.

Σε ότι αφορά στη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη όλα δείχνουν ότι διαθέτει κρησφύγετο σε συγκεκριμένη περιοχή της Πελοποννήσου απ' όπου φαίνεται ότι εξορμά. Οι αστυνομικοί μάλιστα φαίνεται πως θεωρούν ότι υπάρχει και δεύτερο σημείο-κρησφύγετο όπου πιθανότατα έχει βρει τώρα καταφύγιο.

Το χρονικό της κατάληψης του ελικοπτερου και η μάχη στον αέρα

Στην επίσημη ενημέρωση της Αντιτρομοκρατικής αναφέρεται ότι: “περί ώρα 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα και βάσει της σχετικής συμφωνίας στον ενδιάμεσο σταθμό (Θεολόγο) θα πραγματοποιούνταν παραλαβή πέντε ατόμων.

Την 14:15 ώρα και ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής Ερυθρών Αττικής, η γυναίκα, με την απειλή χρήσης πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά την κίνηση του ελικοπτέρου προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να αφοπλίσει την επιβάτιδα, αυτή πυροβόλησε, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους.
Η επιβάτιδα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει, εγκαταλείποντας στο ελικόπτερο μέρος του οπλισμού της (γεμιστήρα όπλου).



Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε από τη γυναίκα καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, υπό στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.

Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο κάλυκας πυροβόλου όπλου, ο οποίος ανευρέθη εντός του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου