Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανοίγουν στόματα για τους εκβιασμούς από εκδότη και δύο δημοσιογράφους - Αναζητούν άλλα δύο γνωστά πρόσωπα!

Ανοίγουν στόματα για τους εκβιασμούς από εκδότη και δύο δημοσιογράφους - Αναζητούν άλλα δύο γνωστά πρόσωπα!- Η έρευνα της αστυνομίας για το κύκλωμα εκβιαστών ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 μετά την παραίτηση διευθυντή μιας ΔΕΚΟ
- Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει στη διάθεσή της επιστολές, τηλεφωνικές επικοινωνίες και υλικό από παρακολουθήσεις
- Το κύκλωμα σύμφωνα με τις καταγγελίες απειλούσαν στέλεχος ΔΕΚΟ ακόμα με την σωματική ακεραιότητα των παιδιών
- Το κύκλωμα εκβίαζε και επιχειρηματίες και είχε αποσπάσει μεγάλα ποσά για να μην “βγάλουν” κάποιο δυσφημιστικό δημοσιεύμα


Σε εξέλιξη εξακολουθεί και βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών, οι οποίοι είχαν...
βάλει στο στόχαστρό τους στελέχη δημόσιων οργανισμών, αλλά και μεγαλοστελέχη τραπεζών.

Ήδη η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 42χρονο άντρα εκδότη εφημερίδας και ιδιοκτήτη άλλων μέσων ενημερώσης και άλλους δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο εκδότη.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης.

Σε αυτή την επιχείρηση, οι αστυνομικές αρχές είχαν ξεκινήσει τις έρευνες πολλούς μήνες και έχουν στη διάθεσή τους, συνομιλίες και άλλο υλικό που τους οδήγησε στις τρεις αυτές συλλήψεις. Σε αυτό το υλικό υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές. Στον μεγάλο φάκελο της υπόθεσης υπάρχει και η καταγγελία γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δέχθηκε επίσης εκβιασμό.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου