Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Κυριακή 20/3 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά και τη βορειοανατολική χώρα, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λίγων πρόσκαιρων όμβρων, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 7 έως 16 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Κυριακή 20/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους με ίδιες εντάσεις.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, αρκετή ψύχρα νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις βραδινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 10 έως 15 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη
Θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική και κεντρική Μακεδονία
Ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ το απόγευμα αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο

Λίγες νεφώσεις παρουσιάζονται παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου