Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Βροχερός ο καιρός σήμερα Παρασκευή 25/3 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2016. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 20-22 βαθμούς), 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ στο Κεντρικό Αιγαίο και δυτικούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ο καιρός θα είναι βροχερός στη Χίο σήμερα Παρασκευή 25 Μαρτίου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν, με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα και βελτίωση αργότερα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές  από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και από το βράδυ βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη
Αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ  βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5  και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα Ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου