Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Με ύφος αδιάφορο αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη! Video σοκ από τη στιγμή που ο καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάζεται και σκορπά το θάνατο

Τουρκία: Με ύφος αδιάφορο αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη! Video σοκ από τη στιγμή που ο καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάζεται και σκορπά το θάνατο- Σοκ από το video που δείχνει τον καμικάζι αυτοκτονίας τη στιγμή που πυροδοτεί τα εκρηκτικά σε πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης
- Περπατά με ύφος αδιάφορο και ξαφνικά ανατινάζεται
- Βρήκαν βίδες στο σημείο, απόδειξη πως ο τρομοκράτης ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα
- Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 36 τραυματίες ο απολογισμός του νέου μακελειού στην Τουρκία
- Τρεις Ισραηλινοί κι ένας Ιρανός οι νεκροί
- Τζιχαντιστές ή PKK πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση "βλέπουν" οι Τούρκοι - Έχει αναγνωριστεί  δράστης λένε οι Τούρκοι
- Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης ούτε και αντίδραση από τον Ερντογάν
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Δεν το χωρά ανθρώπου νους πως ένας άνθρωπος που περπατά αμέριμνος σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, το δρόμο του Πέρα, στην περιοχή Ιστικλάλ, που περνά και από την πλατεία Ταξίμ ξαφνικά ανατινάζεται και σκορπά, ξανά, το θάνατο, τον τρόμο, τον πανικό.

Σύμφωνα με την...
Jerusalem Post, το συνταρακτικό video δείχνει τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το νέο μακελειό στην Τουρκία, την πέμπτη τρομοκρατική επίθεση από την αρχή του 2016. Ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες Τούρκοι, ξένοι πολίτες που μένουν στην πόλη αλλά και τουρίστες, μετατράπηκε σε μερικά δευτερόλεπτα σε βομβαρδισμένο τοπίο, με νεκρούς, τραυματίες και κομμένα μέλη διασκορπισμένα παντού.

Ο καμικάζι αυτοκτονίας, ένας νεαρός άνδρας με μαύρο φούτερ και τζιν παντελόνι και τα χέρια του σταυρωμένα στο στήθος του, φαίνεται να περπατά αμέριμνος. Κοιτά δεξιά και αριστερά και κατευθύνεται, αργά, προς το κέντρο του πεζόδρομου. Και ξαφνικά, έκρηξη! Είναι η στιγμή που έχει πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ VIDEO – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ



Θύματα του τυφλού μίσους τρεις Ισραηλινοί κι ένας Ιρανός. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο βομβιστής αυτοκτονίας. Οι Ισραηλινοί πολίτες που σκοτώθηκαν αναγνωρίστηκαν ως οι Σίμχα Σιμάν Ντεμρί (ηλικίας 60 ετών), Γιόναθαν Σουχέρ (40 ετών), Αβραάμ Γκόλντμαν (70 ετών) και ο Ιρανός υπήκοος που έχασε την ζωή του ονομάζεται Άλι Ρίζα Καλμάν (η ηλικία του δεν έχει διευκρινιστεί), μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.

Όλα έγιναν στις 10:55 το πρωί του Σαββάτου (19.03.2016). Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται το Ζωγράφειο Λύκειο, ένα από τα λίγα που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκονται ένα γερμανικό λύκειο και το γερμανικό προξενείο. Τις προηγούμενες μέρες, η Γερμανία είχε κλείσει την πρεσβεία της στην Τουρκία, το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και πολλά σχολεία εξαιτίας απειλών για τρομοκρατική επίθεση.





Η επίθεση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για το μεταναστευτικό αλλά και μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. Μόνο που για ακόμη μια φορά, οι τουρκικές αρχές πιάστηκαν στον ύπνο. Τα μέτρα ασφαλείας που υποτίθεται πως ήταν δρακόντεια δεν απέδωσαν. Ο Ερντογάν όμως ενδιαφέρεται μόνο για τη σιγή στο Facebook και το Twitter ή τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων στα σύνορα με τη Συρία.



Ανάμεσα στους 36 τραυματίες είναι και 12 ξένοι υπήκοοι, έξι Ισραηλινοί, δύο Ιρλανδοί, ένας Ισλανδός, ένας Γερμανός, ένας Ιρανός και ένας από το Ντουμπάι. Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα, όπως δήλωσε ο κ. Αγγελοτόπουλος, που εργάζεται στο γραφείο Τύπου του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Στον πεζόδρομο του Πέρα, βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από βίδες, με τις τουρκικές αρχές να πιστεύουν ότι στόχος του βομβιστή ήταν να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Εκείνο που τους προκαλεί απορία είναι πως η οδός του Πέρα είναι μεν ο πιο πολυσύχναστος πεζόδρομος της Κωνσταντινούπολης αλλά την ώρα που αποφάσισε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, σχεδόν στις 11 το πρωί, δεν παρατηρείται συνήθως πολύ μεγάλη κίνηση και αργότερα ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Οι πρώτες εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών αναφέρουν ότι ο δράστης της νέας τρομοκρατικής επίθεσης είτε ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος είτε στο PKK, το εκτός νόμου στην Τουρκία Κουρδικό Εργατικό κόμμα.

Νωρίτερα, υπήρξε η πληροφορία (προερχόμενη από υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή) πως η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του.

Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο βομβιστής σχεδίαζε να χτυπήσει άλλο κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, ώστε να προκαλέσει περισσότερα θύματα. "Ο βομβιστής ανατίναξε τον εκρηκτικό μηχανισμό πριν φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο της επίθεσης, καθώς φοβήθηκε από την παρουσία της αστυνομίας" δήλωσε ο αξιωματούχος χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομά του, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Η στρατιωτική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης, ενώ ιατροδικαστικές ομάδες προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, με την εναέρια κάλυψη αστυνομικών ελικοπτέρων. Οι καταστηματάρχες είναι πανικόβλητοι και πολλοί από αυτούς, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.
Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ Newroz. Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη κι άλλων Κούρδων μαχητών που επιδιώκουν να περάσουν στην Τουρκία από τη Συρία.

Και ενώ δεν υπάρχει ακόμη καμία αντίδραση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι "η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα".

Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου