Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Πληρωμή με το μήνα – Πόσο θα κοστίζει, πως θα γίνει

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Πληρωμή με το μήνα – Πόσο θα κοστίζει, πως θα γίνειΤις πινακίδες πίσω μπορούν να πάρουν οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τις έχουν καταθέσει λόγω τελών κυκλοφορίας με το νέο σχέδιο του υπουργείου που φέρνει “εκπτώσεις” στα τέλη κυκλοφορίας.

Το σχέδιο βέβαια βρίσκεται ακόμη στα... χαρτιά, πρέπει να υπάρξει η σχετική έγκριση, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η εφαρμογή του.

Με βάση το σχέδιο λοιπόν όσοι πολίτες το επιθυμούν...
μπορούν να πληρώνουν τέλη με το μήνα και να επιβαρύνονται με το αντίστοιχο ποσό και όχι με το σύνολο των τελών κυκλοφορίας για όλο το έτος.

Μάλιστα όσο περισσότεροι είναι οι μήνες που επιλέγει κάποιος να κινήσει το όχημα τόσο φθηνότερη είναι η διαδικασία.



Για παράδειγμα σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα εάν ένας πολίτης επιλέξει να κινήσει το αυτοκίνητό του για έναν μήνα θα πληρώσει ποσό που αντιστοιχεί σε 2/12 των τελών, θα πληρώσει δηλαδή τέλη δύο μηνών.

Εάν θελήσει να κινήσει το αυτοκίνητό του δύο μήνες θα πληρώσει για τέσσερις, όμως τέσσερις θα πληρώσει και για τρεις μήνες κυκλοφορίας, ενώ από τους τέσσερις μήνες και πάνω θα προστίθεται για κάθε μήνα χρέωση ενός μηνός. Εάν δηλαδή κάποιος επιλέξει να κινήσει το αυτοκίνητό του από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο φέτος θα πληρώσει τέλη που αντιστοιχούν σε 8 μήνες και όχι ολόκληρο το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου