Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Καθαρό, πλέον, το λιμάνι της Χίου!

Αποκαταστάθηκε πλέον η ηρεμία στο λιμάνι της Χίου.

Συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Χίου, καθάρισε το πρωί της Παρασκευής το τμήμα του κεντρικού λιμανιού του νησιού, που είχαν καταλάβει οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επί περίπου μια εβδομάδα, έκαναν κατάληψη του χώρου.

Συγκεκριμένα, φορτηγό του Δήμου από το βράδυ της Πέμπτης, που έγινε η εκκένωση του λιμανιού, απομάκρυνε...
τις πρόχειρες κατασκευές με ξύλα και χαρτόκουτα που είχαν φτιάξει οι λαθρομετανάστες για να διευκολύνουν τις διανυκτερεύσεις τους στο λιμάνι.

Η αρχή έγινε από την Τετάρτη, όπου τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα στο λιμάνι το οποίο χώρισε στα δύο την αποβάθρα, με αποτέλεσμα να απομονωθούν στο μισό οι λαθρομετανάστες και να μπορέσει να δέσει το πλοίο της γραμμής και να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της Χίου, με τον Πειραιά και τη Μυτιλήνη.

Υπενθυμίζουμε ότι τις αμέσως προηγούμενες μέρες, από την προηγούμενη δηλαδή Παρασκευή που έγινε η κατάληψη του λιμανιού από τους λαθρομετανάστες, τα πλοία της γραμμής έδεναν στο νοτιοδυτικό λιμάνι του νησιού, αυτό των Μεστών.

Χθες, το βράδυ και συγκεκριμένα μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις, αλλά και κατά διαστήματα συγκρούσεις με τους επικεφαλής των λαθρομεταναστών, παρουσία του δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνούς, δέχθηκαν να αποχωρήσουν και να μεταφερθούν στους καταυλισμούς της Σούδας και της ΒΙΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου