Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Παρελάσεις και προσευχή στα σχολεία στην κρίση του εκπαιδευτικού; – Φίλης: Θα τα δείτε όλα τον Σεπτέμβριο

Παρελάσεις και προσευχή στα σχολεία στην κρίση του εκπαιδευτικού; – Φίλης: Θα τα δείτε όλα τον Σεπτέμβριο- Δήλωση με... νόημα από τον υπουργό Παιδείας για τις παρελάσεις και την πρωινή προσευχή στα σχολεία
- Παρέπεμψε για τον Σεπτέμβριο στη λήψη των όποιων αποφάσεων
- "Η απόφαση που αφορά σε αυτά τα θέματα θα ληφθεί με εμπιστοσύνη στην κρίση του εκπαιδευτικού" είπε
- Δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
- Μάθημα γνώσης θέλει τα θρησκευτικά

Αν και άμεσα δεν απάντησε στο τι μέλλει γενέσθαι με τις...
μαθητικές παρελάσεις και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης άφησε να εννοηθεί πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ληφθούν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

«Θα υπάρξει η άποψή μας εν τόπω και χρόνω» είπε ο Νίκος Φίλης όταν του τέθηκε το θέμα των παρελάσεων και της προσευχής στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής (12.06.2016). «Θα τα δείτε όλα τον Σεπτέμβριο. Δεν ανοίγουμε έτσι θέματα», πρόσθεσε.

Όταν πιέστηκε να απαντήσει αν θα καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή, κάτι που έχει ακουστεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, ο υπουργός Παιδείας δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως. «Θέλω να απαντώ στα θέματα που θέλω εγώ να απαντώ. Σημειώστε πως δεν απαντώ, καμία αντίρρηση».

«Θέλω να απαντώ με εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό. Η απόφαση που αφορά στα θέματα αυτά και άλλα θα ληφθεί με εμπιστοσύνη στην κρίση του εκπαιδευτικού», πρόσθεσε με νόημα. Η φράση του αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο την απόφαση για το αν ένα σχολείο θα συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση των εθνικών εορτών ή αν θα κάνει προσευχή πριν από την έναρξη των μαθημάτων, να την παίρνει είτε ο σύλλογος των καθηγητών είτε ο διευθυντής του σχολείου. Όταν μάλιστα του τέθηκε αυτό, δεν το διέψευσε ούτε όμως και το επιβεβαίωσε.

Δείτε το απόσπασμα από τη συνέντευξη



Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος και του άρθρου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως «δεν θα αλλάξουμε το Σύνταγμα για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, είναι σαφής η άποψή μας».

Ωστόσο είπε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι «να ανοίξει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στο αίτημα πολλών να σπουδάζουν».

Παράλληλα, επέμεινε ότι τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν και τη νέα χρονιά και μάλιστα αναβαθμισμένα και αναφερόμενος στα θρησκευτικά είπε πως θέλει να είναι «μάθημα γνώσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου