Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη ταξιδεύει για το νησί μας με το πλοίο Αριάδνη

Συνολικά 21 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 50 άνδρες, επιβιβάστηκαν στο πλοίο Αριάδνη της Hellenic Seaways, το οποίο αναχώρησε στις 9 το βράδυ από τον Πειραιά, για το νησί της Χίου. 

Οι δυνάμεις αυτές που έχουν μετακινηθεί από την Αθήνα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, αύριο το πρωί, θα ενσωματωθούν με τις δυνάμεις που...
ήδη βρίσκονται στη Νότια Χίο και προσπαθούν να κατασβέσουν τις πύρινες φλόγες που καίνε το τελευταίο 24ώρο γύρω από τα χωριά Πυργί, Μεστά, Ολύμποι, Αρμόλια, Λιθί, Βέσσα, Ελάτα.


Σε εφαρμογή το σχέδιο Δευκαλίων

Λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Δευκαλίων, όπως γίνεται κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Στη Χίο έφτασαν με C-130 στελέχη από Πολεμική Αεροπορία, Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό καθώς και 20 άτομα από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Αποστόλου στη Χίο

Αύριο Τρίτη 26/7 θα μεταβεί στη Χίο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά.

Επίσης θα έχουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να συντονίσουν τη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών από τη φωτιά στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και της αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.


Δύσκολη θα είναι η νύχτα για τους κατοίκους των προαναφερόμενων χωριών, αφού το μέτωπο της φωτιάς κρατάει ακόμα και είναι μεγάλος ο φόβος αναζωπηρώσεων, από 'κει που έχει περάσει η  πύρινη λαίλαπα.

Από που άρχισε η φωτιά

Όσον αφορά τα αιτία της φωτιάς, που άρχισε να καίει μεταξύ των χωριών Λιθί και Βέσσας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25/7, λέγεται ότι από το δυνατό αέρα ξεριζώθηκαν δέντρα που έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να γίνει το κακό.

Πολύ αρνητικές αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες αύριο στη Χίο, αφού  οι προβλέψεις δίνουν ανέμους 7-8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου