Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πλειστηριασμοί: Πολυτελή διαμερίσματα και εξοχικά στο σφυρί

Πλειστηριασμοί: Πολυτελή διαμερίσματα και εξοχικά στο σφυρί - Έτοιμες οι λίστες με τα πρώτα 10.000 ακίνητα
- Σε πλειστηριασμό εμπορικά ακίνητα, πολυτελή διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες
- Ανήκουν σε "κακοπληρωτές", που δεν πληρώνουν ενώ έχουν
- Στόχος μέχρι τον Δεκέμβριο να εκποιηθούν 500 με 700 εμπορικά ακίνητα


Πολυτελή διαμερίσματα, εξοχικά και εμπορικά ακίνητα είναι τα πρώτα που θα βγάλουν στο «σφυρί» οι τράπεζες.

Ήδη είναι έτοιμες οι λίστες με περίπου 10.000 ακίνητα, τα οποία ανήκουν στους λεγόμενους...
«κακοπληρωτές», σε εκείνους τους δανειολήπτες δηλαδή που ενώ μπορούν, δεν πληρώνουν τα χρέη τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής, έως το τέλος του έτους θα εκποιηθούν περίπου 500 με 700 εμπορικά –κυρίως- ακίνητα και στόχος είναι μέχρι το πρώτο τετράμηνο του 2017 να έχουν εκπλειστηριαστεί 5.000 ακίνητα.

Οι τραπεζίτες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει πρόθεση να εκποιηθούν ακίνητα πρώτης κατοικίας που ανήκουν σε «συνεργάσιμους» δανειολήπτες, σε εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τραπεζών για ρύθμιση, ούτε και πρόκειται να «πετάξουν» στο δρόμο οικογένειες που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα.

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις και για χρέη σε Δημόσιο και Ταμεία

Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στο 52% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% έως το τέλος του χρόνου σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να μπουν στα κρατικά ταμεία 5 δισ. ευρώ και να μην τεθεί σε εφαρμογή ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής, ο γνωστός "κόφτης".

Η ανάγκη είσπραξης των 5 δισ. ευρώ προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του Μνημονίου αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής και για να επιτευχθούν οι στόχοι, στο στόχαστρο μπαίνουν τους επόμενους μήνες όσοι χρωστούν στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η είσπραξη παλαιών και νέων οφειλών καθώς και η πάταξη της φοροδιαφυγής θεωρείται ο μοναδικός τρόπος για να εκτελεστεί κανονικά ο προϋπολογισμός του 2016. Μέχρι τον Δεκέμβριο έχει υπολογιστεί πως πρέπει να εισπραχθούν από φόρους και πρόστιμα 7,3 δισ. ευρώ, ποσό που είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί.

Έτσι, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίες ανέλαβαν τη δέσμευση για:
- είσπραξη 1,730 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 2,050 δισ. έως τον Δεκέμβριο από παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές
- είσπραξη του 21% έως τον Σεπτέμβριο και του 23% συνολικά έως τον Δεκέμβριο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (που σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία είναι 2,5 δισ. ευρώ)
- είσπραξη 450 εκατ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 600 εκατ. έως τον Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφειλέτες
- αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% έως τον Σεπτέμβριο και στο 81,5% τον Δεκέμβριο
- είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές έως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 750 εκατ. ευρώ έως τον Δεκέμβριο
- αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95%, ΟΑΕΕ 65%, ΕΤΑΑ 80%, ΟΓΑ 77%
- επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου