Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Το χρονικό

Ο Ερντογάν στο πρώτο του διάγγελμα δήλωσε ότι το πραξικόπημα τελείωσε

Το πραξικόπημα φαίνεται να οδεύει στο τέλος του στην Τουρκία. Το Τουρκικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε λίγο πριν τις 23.00 πως την εξουσία έχει αναλάβει ο στρατός για να διατηρήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα της χώρας, ωστόσο λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η κατάσταση άρχιζε να αλλάζει με τον Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους και αυτός να ανταποκρίνεται. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους μεγάλων πόλεων κατά χιλιάδες και πήρε ουσιαστικά την εξουσία από τους στρατιώτες φτάνοντας σε σημείο ακόμα και να τους...
συλλάβει για να τους παραδώσει στους αστυνομικούς.

Ο Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη λίγο μετά τις 4 το πρωί με τον κόσμο να τον αποθεώνει και ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια των στρατιωτικών έλαβε τέλος δείχνοντας ως ιθύνων νου τον ιμάμη Γκιουλέν που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής προς πρωί Σαββάτου, όπως τα καλύψαμε λεπτό προς λεπτό.

4.58'-Παρόλο που για τις επόμενες ώρες και ίσως μέρες κάποιες θύλακες των πραξικοπηματιών θα συνεχίσουν να μάχονται και να αντιστέκονται της σύλληψης καθώς ξέρουν τι τους περιμένει, αυτή η προσπάθεια πραξικοπήματος φαίνεται ότι έλαβε οριστικά τέλος με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύεται ο ισχυρός νικητής με τις ευλογίες του κόσμου έχοντας μια ευκαιρία να εδραιώσει τη θέση του ακόμα περισσότερο και να μπορέσει να κάνει όσα θέλει. Όπως και να έχει η ιστορία θα δείξει...

Καλό βράδυ ή μάλλον... καλημέρα από εμάς από έναν κόσμο που σήμερα είναι λίγο πιο διαφορετικός από χθες. Σε λίγες ώρες θα επανέλθουμε με όλα όσα θα προκύψουν. Καληνύχτα.

4.50'-Η πρώτη επίσημα ανακοίνωση από την Τουρκάλα εισαγγελέας κάνει λόγο για 42 νεκρούς μόνο στην Άγκυρα

4.48'-Ο Ερντογάν βγαίνοντας από το αεροδρόμιο με ένα μεγάφωνο μίλησε στον συγκεντρωμένο κόσμο ανεφερε ότι έχουν γίνει 120 συλλήψεις, ενώ είπε ότι το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν στην Αλικαρνασσό για ξεκούραση βομβαρδίστηκε λίγο αφού ο ίδιος έφυγε απο κει μετά το ξέσπασμα του πραξικοπήματος. Μάλιστα άφησε πάλι αιχμές για την «Πενσυλβανία», όπου βρίσκεται ο Γκιουλέν.

cncyyvvwiae1p_1

4.42'- Τουρκικά ΜΜΕ: 6 νεκροί, τουλάχιστον 100 τραυματίες από τις συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη
4.40'-Το CNN Turk εκπέμπει ξανά
4.34'-Ο Ερντογάν μιλά με μεγάφωνο στον συγκεντρωμένο λαό
4.33'-Ολοκλήρωσε λέγοντας: Θα τελειώσουν όλα καλά
4.33'-Ο Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως τον Γκιουλέν ως το πρόσωπο πίσω από το πραξικόπημα λέγοντας ότι η μειονότητα παίρνει εντολές από την Πενσυλβανία των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αυτοεξόριστος ο Γκιουλέν.
4.32'-Σχετικά με τραυματίες και νεκρούς ο Ερντογαν ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμα να απαντήσει
4.32'-Όπως τόνισε έχουν ήδη αρχίσει οι συλλήψεις υπευθύνων και στρατιωτών
4.30'-Ο Ερντογάν σε κανένα σημείο δεν χαρακτήρισε αυτό που έγινε ως «πραξικόπημα», αλλά μίλησε για «κινητικότητα τσις ένοπλες δυνάμεις»
4.29'-Αυτο που έγινε ήταν προδοσία στον λαό, στις ένοπλες δυνάμεις και στον πρόεδρό τους και θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά
4.28'-Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι μαζί με τον λαό μου, τους πολίτες μου
4.27-Εξήρε όλο το λαό που βγήκε στους δρόμους. «Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι είναι στον δρόμο»
4.26'-Όπως είπε δεν γίνεται να ρίξουν μια κυβέρνηση που έχει εκλεγεί με δημοκρατικές και νόμιμες μεθόδους. Όπως είπε αυτόν τον καιρό υπάρχει εκκαθάριση στον στρατό και οι άνθρωποι αυτοί φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τη θέση τους.
4.25'-Ο Ερντογάν φανερά εκνευρισμένος ανέφερε ότι αυτή η μικρή μειονότητα του στρατού προσπάθησε να αμαυρώσει την ιστορία της χώρας και να πλήξουν την ενότητα της.
4.16'-Ο Ερντογάν παίρνει θέση για την επίσημη ανακοίνωση
13709509_10153968717198649_1040818912_o
4.12'-Δύο νέες εκρήξεις στο Κοινοβούλιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την βόμβα που έπεσε πριν από λίγη ωρα στη Βουλή 12 βουλευτές τραυματίστηκαν και δύο ακόμα έχασαν την ακοή τους
4.11-Καμία δύναμη δεν είναι πάνω από τη θέληση του λαού ανέφερε ο Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις που έγιναν μέσω τηλεφώνου. Αναμένονται ακόμα οι επίσημες δηλώσεις τους
4.10'-Πολίτες προσπαθούν να εισβάλλουν στο CNN Turk για να πάρουν το κανάλι από τους στρατιώτες
4.06'-Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα από οπουδήποτε κι αν προέρχονται θα τιμωρηθούν όπως πρέπει.
4.00'-Περίπου 40 στρατιώτες παραδίδουν τα όπλα τους στην πλατεία Ταξιμ σε αστυνομικούς, αλλά και σε άλλα σημεία.
3.59'-Ο πρόεδρος Ερντογάν έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με το πλήθος να τον αποθεώνει. Το πλήθος τον έχει περικυκλώσει υπό επευφημίες.
cncrxl7w8aizmkw
3.55'-Πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ και ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και αστυνομικών καθώς και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
3.53'-Μέσα και έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έχει πλημμυρίσει από υποστηρικτές του Ερντογάν που τον περιμένουν ως ήρωα
t9
3.46'-Το αεροσκάφος του Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνστανταντινούπολη
3.42'-Στρατιώτες εισέβαλαν στο CNN Turk και το κατέλαβαν σταματώντας την μετάδοση
3.38'-Ο ιμάμης Γκιουλέν που υποδειχθει από τον Ερντογάν και τον Γιλντιρίμ ως υπάιτιος του πραξικοπήματος εξέδωσε ανακοίνωση από την Αμερική οπου βρισκεται αυτοεξόριστος λέγοντας ότι υπήρξε πάντα υποστηρικτής της δημοκρατίας και ότι δεν έχει καμία σχέση με το πραξικόπημα που ήθελε την κατάλυσή της.
3.38'-Οι μάχες πάντως φαίνεται να συνεχίζονται στην Άγκυρα.
3.36'-Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα
3.33'-Ομάσδα στρατιωτών εισέβαλλε στο στούντιο του CNN Turk
3.31'-Κάποιοι από τους πραξικοπματίες συλλαμβάνονται ενώ άλλοι παραδίδονται μόνοι τους
3.25'-Η κρατική τουρκική τηλεόραση άρχισε να εκπέμπει ξανά. Η κεντρική παρουσιάστρια του στρατού εξηγεί το χρονικό όσων συνέβησαν λέγοντας ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας της με τους στρταιώτες να τους απειλούν με όπλα. Με ζωντανή μετάδοση από τη Σμύρνη ανταποκριτής αναφέρει ότι ο κόσμος είπε το «όχι» και νίκησαν. Όπως είπε οι στρατιώτες που συναντούσε ήταν φαντάροι που μόλις είχαν μπει στο στρατό και δεν ήξεραν κι αυτοί τι να κάνουν.
cnckfffwgaahu5r
3.20'-Ένας εργαζόμενος στο πρακτορείο Ανατολία και ο 16χρονος γιος του φέρεται να είναι νεκροί σύμφωνα με το CNN Turk.
3.19'-O αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρεθούν όλοι οι υποκινητές του πραξικοπήματος.
3.17'-Αυτή τη στιγμή προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το αεροπλάνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
3.06'-Την αποτυχία του πραξικοπήματος ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ αλλά και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.
2.59'-Τα τανκς φαίνεται να αποχωρούν από την Κωνσταντινούπολη και πολλοί .στρατιώτες να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν καλεί τους πραξικοπηματίες να παραδοθούν και θα υπάρξει μείωση των ποινών τους.
2.57'-To αεροπλάνο του Ερντογάν προσεγγίζει την Κωνσταντινούπολη.
2.51'-Η κατάσταση φαίνεται να ηρεμεί και η κυκλοφορία στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης έχει αποκατασταθεί.
2.48'-Η παρουσιάστρια του τουρκικού κρατικού καναλιού TRT που είχαν καταλάβει οι πραξικοπηματίες ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι έχουν και πάλι το κανάλι στα χέρια τους και όπως λέει, έχουν πληροφορίες ότι οι στρατιώτες εισέλθαν παράνομα μέσα σε αυτό και πήραν τον έλεγχο.
2.45'-Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το πραξικόπημα έχει τελειώσει και οι πραξικοπηματίες θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία. Ανάλογη δήλωσε έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Νουχ Γιλμάζ
2.43-Τούρκοι πολίτες έχουν εσιβάλει μέσα στο κρατικό κανάλι TRT που πριν είχαν καταλάβει οι πραξικοπηματίες ζητωκραυγάζοντας.
2.39'-Έκρηξη σημειώθηκε μέσα στη Βουλή και πυκνός καπνός έχει κατακλύσει το κτίριο. Μέσα στη Βουλή βρίσκονται βουλευτές από όλα τα κόμματα, οι οποίοι δηλώνουν την στήριξή του στον Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες ελικόπτερα έριξε βόμβα στη Βουλή.
2.37'-Περίεργες εικόνες από την Τουρκία. Κόσμος συλλαμβάνει στρατιώτες, αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερα βία και σε πολλές περιπτώσεις αγκαλιάζονται συγκινημένοι με τους στρατιώτες να μοιάζουν μετανιωμένοι.
2.35'-Πληροφορίες μιλούν ακόμα και για συλλήψεις βασικών στελεχών του πραξικοπήματος
2.34'-Δύο ώρες διορία στους πραξικοπηματίες που παραμένουν στη Γέφυρα του Βοσπόρου να αποχωρήσουν, δίνουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως όλα δείχνουν ο Ερντογάν μάλλον κατέστειλε εύκολα το πραξικόπημα...
2.31'- «H Ρωσία επιθυμεί να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας η Τουρκία» αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου
2.29'-Αξιωματικοί της ελληνικής αεράμυνας αναφέρουν ότι εδώ και μία ώρα και είκοσι λεπτά ένα αεροπλάνο που σηκώθηκε από την Σμύρνη προσπαθεί να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη.
2.25-Ένω έχουν παρουσιάσει τον Ερντογάν να καταφεύγει σε διάφορα μέρη της γης οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη
2.21'-Εικόνες της τελευταίας στιγμής δείχνουν φοβισμένους στρατιώτες να κάνουν μια άτακτη υποχώρηση μέσα σε πλήθος κόσμου
2.19'-Πολίτες συλλαμβάνουν οι ίδιοι πραξικοποπηματίες στρατιώτες και τους παραδίδουν στους αστυνομικούς παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους!
2.17'-Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το πραξικόπημα και καλεί να πάψει το πραξικόπημα. Επίσης, ο αρχηγός του τρίτου τμήματος στρατού κάλεσε το πρώτο τμήμα στρατού να επιστρέψει στους κοιτώνες του και να σταματήσει το πραξικόπημα.
2.12-Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την στήριξη του στον δημοκρατικά εκλεγμένο Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα αιματοκύλισμα
2.04'-Σύλληψη των πραξικοπηματιών στρατιωτών στο κτίριο της Τουρκικής Αστυνομίας αναφέρει σε μήνυμά του στο Skype ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής Ισμαΐλ Καχραμάν.
2.01'-Πληροφορίες που μεταδίδει φωτογράφος του γαλλικού πρακτορείου κάνουν λόγο για νεκρούς διαδηλωτές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Πληροφορίες μιλούν επίσης και για 17 νεκρούς αστυνομικούς στην Άγκυρα.
2.00'-Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι F-16 κατέρριψαν ελικόπτερο πραξικοπηματιών
1.59-Πληροφορίες για νέα επίθεση κατά της τουρκικής βουλής και του προεδρικού μεγάρου
1.58-Πολίτες  ανεβαίνουν σε τανκ στην πλατεία Ταξιμ και δια της βίας βγάζουν τον οδηγό και το πλήρωμα από το όχημα και προσπαθούν να τους λιντσάρουν.
image
1.56-Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι ο αρχηγός του πραξικοπήματος παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας - Εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους
1.50-Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γιλντιρίμ, με νέο του μήνυμα χαρακτήρισε το πραξικόπημα «τρομοκρατική επίθεση»
Άγνωστο είναι πού βρίσκεται ακριβώς ο Ερντογάν. Πληροφορίες τον θέλουν να έχει ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία, αλλά του αρνήθηκαν, ότι πάει στο Κατάρ, στο Λονδίνο, στην Ιταλία.
1.48'-Από τους μιναρέδες οι ιμάμηδες ζητούν από τον κόσμο να βγει στους δρόμους κατά των πραξικοπηματιών.
1.47'-Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν στρατιώτες. Νωρίτερα, η εικόνα ήταν εντελώς αντίθετη με στρατιώτες να συλλαμβάνουν αστυνομικούς.
1.42'- Ο Ερντγάν μέσω Twitter έστειλε μήνυμα ξανά ότι το πραξικόπημα θα αποτύχει.
1.36'-Πολίτες συρρέουν σε ΑΤΜ, βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ, ενώ έχει ξεκινήσει πλιάτσικο στα μαγαζιά.
1.27'-Όλο και περισσότερος κόσμος βγαίνει στους δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ του Ερντογάν και κατά του πραξικοπήματος. Πολίτες φέρεται να ανακατέλαβαν την γέφυρα του Βοσπόρου, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρά των στρατιωτών εναντίον τους.Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες πολίτες. Τανκ επίσης φαίνεται να πατάει πάνω σε αυτοκίνητα.
1.20'-Πληροφορίες μιλούν και για πυροβολισμούς από τα τανκ και στην τουρκική εθνοσυνέλευση, την οποία έχουν περικυκλώσει. Επίσης, πυροβολισμοί ακούγονται και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
1.16'-Αυτή τη στιγμή ακούγονται συνεχώς πυρά έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
1.14- Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αντίθεσή τους με το πραξικόπημα λέγοντας ότι υπήρξαν πολλά πραξικοπήματα στη χώρα που δεν ωφέλησαν.
Μάλιστα και ο Αμπντουλάχ Γκιούλ και αυτός μέσω Face Time κάλεσε τα άρματα να φύγουν από τους δρόμους: «Όσοι δίνουν παράνομες εντολές πρέπει να σταματήσουν άμεσα», ανέφερε. Ο Γκιουλ αποτελεί ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Τουρκία παρόλο που ο Ερντογάν το είχε κάνει στην άκρη.
1468620429844254
1.13-Οπαδοί του Ερντογάν κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και τα άρματα των πραξικοπηματιών κάνουν όπισθεν και φεύγουν χωρίς να ανοίξουν πυρ.
1.10-Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία απόρριψε το αίτημα ασύλου που κατέθεσε ο Ερντογάν. Πληροφορίες τον θέλουν να κινείται προς το Κατάρ, αν και ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα κατέβει στους δρόμους της Άγκυρας.
1.07'-Μια πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι πρόκειται για σοβαρό πραξικόπημα και οχι από κάποιους τυχαίους στρατηγούς. 
1.06'-Αναφορές για εκρήξεις και πυρά σε διάφορα σημεία της Άγκυρας στο κανάλι TRT, στον σταθμό των λεωφορείων. Σε πολιορκία από τους πραξικοπηματίες κυβερνητικά κτίρια.
1.03'-Απόλυτος διχασμός ανάμεσα στους πολίτες της Τουρκίας.Πολίτες που πρόσκεινται στον Ερντογάν έχουν βγει στους δρόμους και σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και ένα τανκ. Ωστόσο παράλληλα, πολλοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους πανηγυρίζοντας. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο στρατός ανοίγει και πυρ απέναντι σε πολίτες.
1468620578280646
Υποστηρικτές του Ερντογάν στους δρόμους
12.50'-Πληροφορίες μιλούν για μια δυνατή έκρηξη στην 'Αγκυρα, πιθανότατα στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και πυροβολισμοί στην Κωνσταντινούπολη.
12.44'- Ειδικά μέτρα ασφαλείας έχουν παρθεί στα ελληνικα σύνορα με την Τουρκία, ενώ σταμάτησαν όλες οι πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια για τα τουρκικά.
Το υπό κατάληψη τηλεοπτικό δίκτυο TRT αναφέρει σε έκτακτο δελτίο πώς κινούνται διαδικασίες για νέο σύνταγμα και επιστροφή της χώρας στην κοσμική εξουσία, ενώ η χώρα βρίσκεται σε στρατιωτικό νόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κλείσει και τα σύνορα της χώρας και δεν επιτρέπεται καμία πτήση πάνω από την Τουρκία.
Ο στρατός φέρεται να ελέγχει και τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ατατούρκ.
Παράλληλα, κάποιοι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους όπως κάλεσε ο Ερντογάν και ζητούν να φύγει ο στρατός.
Στο πρώτο του διάγγελμα μέσω Skype στο κανάλι CNN Turk, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για μια μειονότητα μέσα στον στρατό που υποκίνησε το πραξικόπημα και δήλωσε σίγουρος ότι θα αποτύχει. Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να παλέψει μαζί τους!

Πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι ο Ερντογάν ζητά άσυλο στη Γερμανία.
Σε νεο διάγγελμα κάλεσε τον κόσμο να βγει ξανά στους δρόμους λέγοντας ότι θα κατέβει και ο ίδιος.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, επιβεβαίωσε την επιβεβαίωση του πραξικοπήματος, ωστόσο υποστήριξε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει.
«Αν υπάρξει θάνατος, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους» είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία» ενώ επιβεβαίωσε πως «στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μια προσπάθεια από τη μεριά του στρατού». Συνέστησε ηρεμία πάντως στους πολίτες. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είναι «άφαντος» μέχρι στιγμής με πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διακοπές.

Έχουν κλείσει οι δύο γέφυρες της πόλης που διέρχονται του Βοσπόρου, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφία που ακολουθούν. 
Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, τα τανκς έχουν βγει στους δρόμους, ενώ έκλεισαν δύο γέφυρες στον Βόσπορο! 

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όπως μεταδίδει πρακτορείο Ντογάν μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Οι Αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση. Σταμάτησε να μεταδίδει το TRT Haber, το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι.

Στο πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία, δεν συμμετέχει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» όμηρος στο αρχηγείο του Στρατού της Τουρκίας είναι ο ίδιος ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σημειώνεται ότι είναι καλά στην υγεία του ο Ταγίπ Ερντογάν.
Διαταγές για αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης φαίνεται να έχουν πάρει οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, όπως επίσης και το ΝΑΤΟ.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν νέες εικόνες από την Τουρκία καθώς έχουν διακοπή όλες οι επικοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου