Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Αίθριος ο καιρός στη Χίο σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου

Την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016, αναμένεται να επικρατήσει αρχικά καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως και μετά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία και σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 35 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην ηπειρωτική χώρα και σε πολύ τοπικό επίπεδο οι μέγιστες θερμοκρασίες είναι πιθανό να αγγίξουν τους 39 με 40 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
29 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 27 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 3/8, ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, διατήρηση της θερμοκρασίας στους 36 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα επικρατήσουν στο Σαρωνικό νότιοι σχεδόν μέτριοι άνεμοι και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 37 βαθμούς, ενώ στα παράκτια τμήματα οι μέγιστες θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα αρχικά βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και από το μεσημέρι νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου