Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Taxisnet: Τυπώστε στο gsis τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2016

Taxisnet: Τυπώστε στο gsis τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2016Αναρτήθηκαν στο Τaxisnet τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ 2016, τον οποίο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν σε πέντε δόσεις. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ στο gsis του Τaxisnet.

Φέτος, περίπου 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ από 10 έως 50 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, 270.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάνω από 50 ευρώ περισσότερα και 1,5 εκατομμύριο πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω.

Περίπου 60.000 είναι τα...
ξενοίκιαστα ακίνητα τα οποία φέτος δεν θα έχουν την έκπτωση του 20% ενώ οικόπεδα και οικοδομές που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης και αντιμετωπίζονται ως οικόπεδα θα έχουν επιβάρυνση έως 25%. Επίσης, ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ, υπάγονται πλέον στον συμπληρωματικό φόρο με αύξηση συντελεστών.

Όλοι οι φορολογούμενοι που θέλουν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ 2016 θα πρέπει να επισκεφτούν την διεύθυνση www.gsis.gr και να συμπληρώσουν τους κωδικούς τους. Τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2016, που έχουν ήδη εκδοθεί, μπορείτε να τα δειτε πατώντας στην επιλογή «δήλωση Ε9».

Στην περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου επιθυμεί να εκτυπώσει την ταυτότητα οφειλής, αλλά και να δει το ποσό της δόσης, θα πρέπει να επιλέξει την εφαρμογή περιουσιολογίου του Taxisnet.

Μετά, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν το έτος 2016, και εν συνεχεία να πατήσουν την επιλογή «εκτύπωση εκκαθαριστικού». Στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Τaxisnet αναγράφεται το ποσό της κάθε μία δόσης, αλλά και η ταυτότητα οφειλής η οποία ακολουθεί την οφειλή μέχρι την πλήρη εξόφλησή της.

Μπορείτε να πληρώνετε μέρος (σε 5 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως πχ  εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ. Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας.

Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο.  Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο από την επιλογή «Στοιχεία δόσεων ΕΝΦΙΑ» στη σελίδα/εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου