Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 28/9 στη Χίο


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες στη Βόρεια Κρήτη και στην Εύβοια θα είναι πυκνότερες, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 17 έως 25 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμού Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 23 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 29/9, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασια: από 17 έως 25 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.Θερμοκρασια: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα ηπειρωτικά γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ που από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.Θερμοκρασια: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 5 με 6 και στη θάλασσα Κυθήρων τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Πέμπτη 29-9-2016
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Παρασκευή 30-9-2016 και Σάββατο 1-10-2016
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο το Σάββατο.

Κυριακή 2-10-2016
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 3-10-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα βόρεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου