Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 3/9 στη Χίο με ανέμους έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και τα νησιά του βορείου Ιονίου αναμένονται για σήμερα Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου 2016. Μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά. Στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για βροχοπτώσεις ή όμβρους κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 14 έως 32, στην κεντρική και νότια από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 28.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 3/9, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
23 έως 28 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνότερες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 28 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυριακή 4-9-2016
καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 5-9-2016

καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Τρίτη 6-9-2016 και Τέταρτη 7-9-2016
καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, οι οποίες πιθανώς θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Πέμπτη 8-9-2016
καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου