Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Αυτοί είναι οι 4 καναλάρχες - Το προφίλ τους

Τηλεοπτικές άδειες: Αυτοί είναι οι 4 καναλάρχες - Το προφίλ τουςΤέσσερις επιχειρηματίες ο καθένας πετυχημένος στον χώρο του με τους δυο να είναι και λόγω της ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο "αιώνιοι" αντίπαλοί είναι οι νέοι καναλάρχες. Γιάννης Αλαφούζος, Βαγγέλης Μαρινάκης, Χρήστος Καλογρίτσας και Θοδωρής Κυριακού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο επιχειρηματίας που κατάφερε να πάρει την...
πρώτη άδεια έναντι 43,6 εκατομμυρίων ευρώ. γιος του επιχειρηματία και εκδότη της Καθημερινής Αριστείδη Αλαφούζου. Σήμερα είναι Πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων ΣΚΑΙ που περιλαμβάνει εκτός από την τηλεόραση και 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς με έδρα το Νέο Φάληρο, τον Σκάι 103, τον Μελωδία και τον Σπορ ΦΜ 94,6.

Ο Γιάννης Αλαφούζος από το 2008 ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο και στήριξε την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση που στόχευε στο άνοιγμα της ΠΑΕ σε λοιπούς μετόχους. Το Μάιο του 2012, ίδρυσε την Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012, η οποία και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του αθλητικού σωματείου στο ποδόσφαιρο, στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πρόσφατα, με απόφαση του Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία του. Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι όταν ο ιδιοκτήτης της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ κλήθηκε να τεκμηριώσει το πόθεν έσχες του δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.



Ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε την δεύτερη άδεια έναντι 52,6 εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία του γιού του Ιωάννη Βλαδίμηρου. Με καταγωγή από την Καρδίτσα, ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε πτυχίο πολιτικού μηχανικού στην Ιταλία και εκεί γνώρισε την σύζυγό του, Μικελίνα. Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει τρία παιδιά. Εκτός από τον Ιωάννη έχει την Ηλέκτρα και τη Νάντια. Είχε πάντα σχέση με τα ΜΜΕ. Με έντονες αριστερές καταβολές, ο Χρήστος Καλογρίτσας μπήκε για πρώτη φορά στον χώρο των ΜΜΕ ως βασικός μέτοχος της εφημερίδας «Η Πρώτη». Η εφημερίδα έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 1990 και στην συνέχεια ο Χρήστος Καλογρίτσας επιχείρησε την έκδοση πολιτικού περιοδικού στον δύσκολο αυτό χώρο με το «Επτάμισι». Ήταν ιδιοκτήτης του Rock FM και έχει τον εκδοτικό οίκο Ηλέκτρα. Είναι ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Τοξότης. Το 1999 δημιούργησε μαζί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.


Ο Θοδωρής Κυριακού, είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΝΤ1 και απέκτησε την τρίτη άδεια έναντι 75.9 εκατομμυρίων ευρώ. Γιος του εφοπλιστή Μίνωα Κυριακού ο οποίος ίδρυσε το 1988 ένα από τα δυο πρώτα κανάλια που εξέπεμψαν στην χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει πάνω από 220 σειρές και πάνω από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων. Σήμερα ο Ομιλος ΑΝΤ1 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 2.500.

Ο Μίνωας Κυριακού γεννήθηκε το 1942, είναι Έλληνας εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας από την Αθήνα. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Γόνος οικογένειας εφοπλιστών με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση να ιδρύεται το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες Εμπορίου Πετρελαιοειδών, την Bacoil Internationalκαι την Athenian Oil Trading Inc., οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των media και της τηλεόρασης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1988, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάζεται η τηλεόραση του ΑΝΤ1 η οποία ως σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο της τηλεόρασης. Έχει στην ιδιοκτησία του εκτός από τον ΑΝΤ1, το Μακεδονία TV, την δισκογραφική Heaven, την εκδοτική Δάφνη Επικοινωνίες, εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, παραγωγής, διαδικτυακά κανάλια.  



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, στις 30 Ιουλίου 1967. Είναι γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη, εφοπλιστή και πολιτικού, και της Ειρήνης Καρακατσάνη.

Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp. Διετέλεσε από το Μάρτιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2014 πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners LP, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο (Nasdaq:CPLP). Aπό το Μάρτιο του 2010 Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Crude Carriers Corp., εταιρίας συνδεδεμένης με την Capital Maritime, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υορκης (NYSE:CRU) έως τη συγχώνευσή της με την Capital Product Partners L.P. το Σεπτέμβριο του 2011.[Πέραν και άλλων στη ναυτιλία, σημαντικές επενδύσεις διαθέτει ακόμα στους κλάδους ενέργειας και real estate.

Είναι ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως. Η βρετανική έκδοση Lloyd's List "Power 100" σχετικά με τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, τον κατέταξε το 2015 στην 65η θέση, το 2014 στην 67η θέση, το 2013 στην 73η θέση και το 2012 στην 84η θέση. Το 2014 ο Μαρινάκης εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά. και από το 2010 ανέλαβε τον Ολυμπιακό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου