Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τρεις ανησυχητικοί ήχοι που δείχνουν ότι το αυτοκίνητο σου χρειάζεται συνεργείο


Τρεις ανησυχητικοί ήχοι που δείχνουν ότι το αυτοκίνητο σου χρειάζεται συνεργείοΠροσπάθησε να ακούσεις αυτά που θέλει να σου πει το όχημά σου
 
Το αυτοκίνητο σου δεν μπορεί να σου πει ότι έχει πρόβλημα, αλλά μπορεί να στο δείξει με τους πιο απροσδόκητους και ενοχλητικούς τρόπους. 
 
Βγάζει καπνούς, δεν παίρνει μπροστά, αφήνει λάδια στο πέρασμα του και άλλα πολλά.


Πριν γίνουν όλα αυτά, όμως, συνήθως σε προειδοποιεί. Δεν μπορείς να το...
αδικήσεις. Αν ακούς κάποιον περίεργο ήχο, ακόμα και αν είναι πολύ διακριτικός, δεν πρέπει να τον αγνοήσεις. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι ανατριχιαστικοί ήχοι έχουν ως σκοπό να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου μήπως και επισκεφτείς το συνεργείο αυτοκινήτου. Για αυτό μην τους αγνοήσεις.

Ποιοι είναι οι χειρότεροι ήχοι που έχουν ακούσει από τα αυτοκίνητα πελατών τους και τι βλάβη πρόδιδε κάθε ένας από αυτούς. Χαμήλωσε για λίγο τον ήχο της μουσικής και άκου προσεκτικά το αυτοκίνητο σου. Αν ακούσεις κάτι από τα παρακάτω, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

«Βαρύς» ήχος στην επιτάχυνση

Αν αισθάνεσαι ότι το αυτοκίνητο σου «στενάζει» στην επιτάχυνση αλλά και στην επιβράδυνση, υπάρχει πρόβλημα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο ήχος αυτός σχετίζεται με τον άξονα μετάδοσης κίνησης. Η βλάβη μπορεί να σχετίζεται με το διαφορικό, το σασμάν ή το ρουλεμάν, για αυτό η καλύτερη λύση σε αυτή τη περίπτωση είναι να επισκεφτείς ένα συνεργείο για να δουν τι επισκευή χρειάζεται.

Τρίξιμο στην αλλαγή ταχύτητας

Αν η αλλαγή ταχυτήτων έχει γίνει πολύ θορυβώδης τις τελευταίες ημέρες, θα πρέπει οπωσδήποτε να αφουγκραστείς έναν έμπειρο μηχανικό. Αισθάνεσαι ότι ακούς έναν ήχο που μοιάζει με τριβή, όταν πας να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις ταχύτητα; Αυτό το πρόβλημα δεν είναι διόλου ασυνήθιστο. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η βλάβη αφορά το δίσκο ή οφείλεται σε εσωτερικό ζήτημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σφύριγμα στο πάτημα του φρένου

Αν ακούς ένα σιγανό σφύριγμα κάθε φορά που πατάς το φρένο, το πρόβλημα οφείλεται κατά 99,9 % στα τακάκια ή τις δαγκάνες των φρένων. Με το πέρασμα του χρόνου και όσο πιο επιθετικός/-η είσαι με τα πετάλια του αυτοκινήτου σου, τα τακάκια φθείρονται. Αν δε το σφύριγμα μετατραπεί σε εκκωφαντικό ήχο, δεν πρέπει απλά να πας αλλά να τρέξεις -μεταφορικά- στο συνεργείο αυτοκινήτων.
Κάνε ένα μικρό τεστ στο αυτοκίνητο σου για να δεις αν έχει κάτι να σου πει. Κλείσε τη μουσική, ανέβασε τα παράθυρα και προσπάθησε να το ακούσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου