Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Γενικό Παναιγαιακό Λουκέτο την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Η διατήρηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτη!

Το επιμελητήριο Χίου καλεί όλο τον εμπορικό κόσμο του νησιού καθώς και όλες τις υπηρεσίες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. για την αύξηση του ΦΠΑ από το 17% στο 24% από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Οι φορείς της Χίου συμμετέχουν στην Παναιγαιακή απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 αντιδρώντας στην αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α που προωθεί η κυβέρνηση.

Το επιμελητήριο καλεί όλους τους...
εμπόρους και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, δείχνοντας ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν αντέχουν άλλα βάρη αφού η οικονομική, προσφυγική και εθνική κρίση έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στον τόπο μας.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου και το Επιμελητήριο έχουν τοποθετήσει περίπτερο στην αρχή της Απλωταριάς, πλησίον του αρτοποιείου Μαϊστράλη, όπου συλλέγονται υπογραφές με στόχο να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Κυβέρνηση: Η διατήρηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτη!

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% δυστυχώς θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την πραγματική οικονομία επηρεάζοντας αρνητικά τα ελληνικά νοικοκυριά, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Παράλληλα έχουμε μια σειρά από επιπρόσθετες επιβαρύνσεις που θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιβολή ειδικού φόρου στον καφέ, την αύξηση του συντελεστή ΕΦΚ στην μπύρα, την αύξηση της προκαταβολής φόρου και την αύξηση της παρακράτησης του φόρου μισθωτών και συνταξιούχων.

Αν ισχύσει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα υπάρξουν και νέα λουκέτα και νέες απώλειες θέσεων εργασίας, χωρίς μάλιστα η θυσία αυτή να οδηγεί σε αύξηση των εσόδων του δημοσίου που είναι και ο στόχος της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση τον Σεπτέμβριο του 2011 για όλη την Ελλάδα είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο περίπου 6.500 καταστημάτων και την απώλεια 40.000 θέσεων απασχόλησης. Παράλληλα στα δημόσια ταμεία μπήκαν 160 εκ. € από το 1 δις € που είχε αρχικώς προϋπολογιστεί, θέτοντας το μέτρο αυτό εκτός στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου