Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Θα αποξηλωθούν οι άχρηστες ανεμογεννήτριες σε Μελανιός και Ποταμιά

Στη θέση των 30 και των 10 θα τοποθετηθούν τρεις και μια σύγχρονες αναμεγεννήτριες, αντίστοιχα έως τον Ιούλιο του 2018

Η "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" θα προχωρήσει μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, δηλαδή έως τον Ιούλιο του 2018, στην αντικατάσταση των παλαιού τύπου ανεμογεννήτριων με νέας τεχνολογίας, σε αναλογία 1/10 δηλαδή 10 παλαιού τύπου με 1 νέου, στα Αιολικά Πάρκα της Ποταμιάς και του Μελανιός στην Αμανή του Δήμου Χίου, ώστε να μείνει σταθερή η παραγωγή.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Αυτό απάντησε ο πρώην αντιπρόεδρος της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Γεώργιος Καψάλης, στην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Βιβή Ποταμούση, όταν τον ρώτησε σχετικά με το σχέδιο που δόθηκε την Παρασκευή 11/11, σε δημόσια διαβούλευση της διακήρυξης των διαγωνισμών που πρόκειται να προκηρύξει για την κατασκευή των Πάρκων η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη.

Έχουμε γράψει στετικά σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Δείτε εδώ 

Όπως τόνισε ο κ. Καψάλης οι υφιστάμενες ανεμογεννήτριες, θα...
αποξηλωθούν πριν την τοποθέτηση νέων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική όχληση και σύμφωνα με την ΜΠΕ του έργου. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον 7ο του 2018.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ανεμογεννήτριων που στέκει και στις δύο περιοχές, Μελανιός και Ποταμιά, χωρίς να λειτουργεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς, αφού λόγω πρόχειρου δεσίματος που γίνεται στις φτερωτές τους, σπάνε αρχίζουν και γυρίζουν ...τρελά και από την ανεξέλεκτη τριβή που δημιουργείται θερμαίνονται και ξεσπά φωτιά που σιγά-σιγά απλώνεται στη γύρω περιοχή. 

Το θετικό της παραπάνω υπόθεσης είναι ότι ο κ. Καψάλης δεσμεύτηκε έναντι της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Βιβής Ποταμούση να υλοποιήσει την υποχρέωση  της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για την αποξήλωση των παλαιών ανεμογεννητριών.

Έτσι, αντί να έχει στο Μελανιός τριάντα και στη Ποταμία άλλες δέκα ανεμογεννήτριες που υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν θα τοποθετηθούν τρεις και μια, αντίστοιχα, σύγχρονες, από τις οποίες και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα λαμβάνει την ίδια ισχύ 2,7 και 0,9 MW και το περιβάλλον θα δέχεται τη μικρότερη δυνατή όχληση.

Με την ευκαιρία, όπως αναφέρει η κ. Ποταμούση σε σχετική έγγραφη ενημέρωση που μας έκανε, συνομίλησε και με το μέλος της διοίκησης, οικονομολόγο Στέλλα Κοβλακά για το θέμα των αποζημιώσεων από την πυρκαγιά της 22ας Οκτώβρη 2014, η οποία μεταξύ άλλων της είπε ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να έχουν εκταμιευθεί ως το τέλος του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου