Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Δώδεκα νέα Αιολικά Πάρκα σχεδιάζει η ΔΕΗ τα δύο από αυτά στην περιοχή της Αμανής στη Χίο

Δώδεκα νέα Αιολικά Πάρκα σχεδιάζει η ΔΕΗΔώδεκα νέα Αιολικά Πάρκα συνολικής ισχύος 31,8 μεγαβάτ σχεδιάζει να κατασκευάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θυγατρική της ΔΕΗ, δύο εκ των οποίων είναι στην περιοχή της Αμανής στη Χίο και ένα στα Ψαρά. Συγκεκριμένα.

Τα δύο αιολικά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στη Χίο τοποθετούνται το ένα στην περιοχή του Μελανιός και το άλλο στην περιοχή της Ποταμιάς. Η συνολική τους ισχύς είναι...
4,5 MW, μ' αυτό του Μελανιός να είναι στα 2,7 MW και αυτό της Ποταμιάς στα ),9 MW.

Όσον αφορά αυτό των Ψαρών, τοποθετείται στον Προφήτη Ηλία και η ισχύς του είναι 1,8 MW.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το συνολική ισχύ που θα συγκεντρώνουν και τα δώδεκα Αιολικά πάρκα (ανεμογεννήτριες) που τοποθετούνται στα νησιά του Αιγαίου είναι 24,3 MW, εκ των οποίων πλεόν του 1/5 της ισχύς αυτής θα παράγεται από τα τρία πάρκα στην Αμανή της Χίου και στα Ψαρά.


Η επιχείρηση έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο διακήρυξης των διαγωνισμών για την κατασκευή των Πάρκων η οποία θα διαρκέσει δέκα εργάσιμες ημέρες, προκειμένου να ακολουθήσει η προκήρυξη των διαγωνισμών.

Σημειώνεται ότι η αύξηση της παρουσίας της ΔΕΗ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών αποτελεί στρατηγικό στόχο της επιχείρησης προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών.

Οι επενδύσεις που προγραμματίζονται περιλαμβάνουν συγκεκριμένα:

-Τη Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δώδεκα Αιολικών Πάρκων, συνολικής ισχύος 24,30 MW. Εκτός από τα τρία που προαναφέραμε τα άλλα εννέά είναι στις ακόλουθες θέσεις:

-Μαρμάρι Εύβοιας ισχύος 5,4 MW,

-Περδίκι Ικαρίας ισχύος 0,9 MW,

-Αγιος Ιωάννης Καρπάθου ισχύος 0,9 MW,

-Σίγρι Λέσβου ισχύος 2,7 MW,

-Βίγλα Λήμνου ισχύος 0,9 MW,

-Λακάκια Πυθαγορείου Σάμου ισχύος 1,8 MW,

-Τηγάνι Μυκόνου ισχύος 1,8 MW

-Μαμάδος Τήνου, ισχύος 4,5 MW.

-Παλαιόπυργος - Περδικιές Μονής Τοπλού Σητείας Κρήτης, ισχύος 7,5 MW.

Τα σχέδια Διακήρυξης προς Διαβούλευση, καθώς και το πρότυπο έγγραφο υποβολής σχολίων και παρατηρήσεων αναρτώνται στον επίσημο ιστότοπο της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. (www.ppcr.gr).

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις θα διαβιβάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ppcr.gr, και θα διατυπώνονται στο πρότυπο έγγραφο υποβολής σχολίων και παρατηρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου