Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 21/12 στη Χίο


Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016. Στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και κυρίως στην Εύβοια κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 5 έως 10 βαθμούς, αλλά τοπικά στην Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, ενισχυόμενοι κατά περιόδους τοπικά στα 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
6 έως 8 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 22/12, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 7 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν για λίγο τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στο Σαρωνικό σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, με πολύ κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης τις πρωινές ώρες οι ελάχιστες θα πέσουν στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση.Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 22-12-2016
Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά.
Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου