Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Συννεφιά και ασθενή βροχή σήμερα Παρασκευή 23/12 στη Χίο

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης θα χιονίσει σήμερα Παρασκευή 23/12. Στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα επικρατήσουν νεφώσεις οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, με έμφαση στην Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 10, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και μικρή εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 23/12, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
8 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με κατά περιόδους ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και πολύ κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση τις απογευματινές ώρες σε μέτριους και στα ανοικτά ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πέσουν στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου