Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη Π. Καμμένος και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Το λάθος της Ελ. Αυλωνίτου που «ξεσήκωσε» το Twitter Στο Καστελόριζο βρίσκονται τη Δευτέρα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ακριτικό νησί, καθώς και τη Ρω και τη Στρογγύλη.

Η αποστολή αναχώρησε με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ από το στρατόπεδο Σακκέτα της Αττικής, έπειτα από την...
πρόσκληση που απεύθυνε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με φόντο την έντονη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.


Συγκεκριμένα δυο στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ, στο ένα εκ των οποίων επέβαινε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τα μέλη της Επιτροπής, (Ελένη Αυλωνίτου, Ιωάννη Δέδε, Ειρήνη Κασιμάτη, Γιώργο Ντζιμάνη και Δημήτρη Ρίζο, από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και Ιωάννη Αϊβατίδη, από τη Χρυσή Αυγή, Κωνσταντίνο Κατσίκη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Ιωάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων)απογειώθηκαν από το στρατόπεδο Σακκέτα της Αττικής, με προορισμό το Καστελόριζο, ενώ ένα δεύτερο με δημοσιογράφους της αποστολής, απογειώθηκε από το ίδιο στρατόπεδο με χρονική διαφορά δέκα λεπτών.


Το Σινούκ στο οποίο μετέβαινε ο Πάνος Καμμένος έκανε την πρώτη στάση για ανεφοδιασμό στο νησί της Ρόδου στις 9:45 το πρωί της Δευτέρας, ενώ λίγο μετά τις 10 αναχώρησε για το νησί Ρω. Να σημειωθεί ότι με διαφορετικό ελικόπτερο κατέφθασαν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής στο Καστελλόριζο.

«Με τον υπουργό αναπληρωτή, Δημήτρη Βίτσα, τις συναδέλφους και τους συναδέλφους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είμαστε σήμερα εδώ», είπε ο Πάνος Καμμένος φθάνοντας στο Καστελλόριζο.

«Κάναμε επίσκεψη στη Ρω, στη Στρογγύλη και τώρα είμαστε εδώ στη Μεγίστη, για να πούμε χρόνια πολλά στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς στους στρατεύσιμους και στους εθελοφύλακες, αλλά και στους πολίτες των νησιών. Να τους πούμε ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους. Γνωρίζουμε ότι το εθνικό έργο που επιτελούν, είναι ένα έργο δύσκολο, σε δύσκολες συνθήκες.

Το μήνυμα ομοψυχίας εκ μέρους του ελληνικού λαού, είναι αυτό το οποίο δυναμώνει ακόμη περισσότερο το ψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι τα παιδιά μας που προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Θα πρέπει η σκέψη όλων των Ελλήνων, μαζί με τις οικογένειές μας, να βρίσκεται εδώ στο Καστελόριζο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στον Έβρο και σε όλες τις μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους πιλότους μας, που προστατεύουν τον εναέριο χώρο, στα καράβια μας και στο Πολεμικό μας Ναυτικό, που προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε:

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα κάνουν γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους, στη μεγάλη όμως οικογένεια της Ελλάδος. Χρόνια πολλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που έφτασε το ελληνικό ελικόπτερο στο νησί της Ρω, υπήρξε επικοινωνία από τον ασύρματο του πιλότου όπου Τούρκοι προειδοποιούσαν ότι το ελληνικό Σινούκ έχει εισέλθει σε τουρκικό εναέριο χώρο. Στις υποδείξεις των Τούρκων δεν απάντησαν οι Έλληνες πιλότοι κάτι που είναι πάγια τακτικής της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Περίπου στις 11:45 στο νησί κατέφθασε στη Ρω ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τους βουλευτές και χαιρέτησε προσωπικά όσους υπηρετούν εκεί.
Ακολούθησε μνημόσυνο στην μνήμη της Κυράς της Ρω Δέσποινας Αχλαδιώτη, που ήταν η μοναδική κάτοικος του νησιού έως το 1982 .



Video: Στη Ρω Πάνος Καμμένος και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

«Η Βουλή των Ελλήνων τιμά όλο το προσωπικό, γνωρίζουμε τις αντιξοότητες τις οποίες περνάτε και θέλουμε να ξέρετε ότι η σκέψη μας, όλων των Ελλήνων, και της Βουλής αλλά και όλου του Έθνους, είναι μαζί σας», είπε ο Πάνος Καμμένος.



Video: Ο Πάνος Καμμένος με φαντάρους που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά Ρω και Στρογγύλη

Αμέσως μετά, η αποστολή οδηγήθηκε προς το ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν όλοι στη νήσο Στρογγύλη.

Εκεί ο υπουργός και οι υπόλοιποι βουλευτές επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για την γεωστρατιγική θέση του νησιού ενώ συνομίλησε και ευχήθηκε στους φαντάρους που υπηρετούν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου