Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Η Πόλη της Ρόδου θα υποδεχτεί ξανά αγώνα αυτοκινήτων

Η Πόλη της Ρόδου θα υποδεχτεί ξανά αγώνα αυτοκινήτωνΑναβιώνουν τα σιρκουί πόλης 45 χρόνια μετά

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, η παρουσίαση της αναβίωσης των αγώνων της πόλης της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου και τον φορέα Dielpis Formula1.

Ο χώρος που έγινε η εκδήλωση ήταν κατάμεστος και ξεκίνησε με...
εισήγηση από τον συντονιστή της εκδήλωσης και δημοσιογράφο κ. Αντώνη Κοκορίκο, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς και στην ευρεία συνεργασία φορέων ιδιωτικού και δημοσίου.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο αντιπεριφεριάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαργαρίτης (εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη), για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Η περιφέρεια τίμησε με πλακέτα τον τελευταίο νικητή των αγώνων Ρόδου του έτους 1971, κ. Λάκη Φωτιάδη, ο οποίος με συγκίνηση περιέγραψε τον τελευταίο αυτόν αγώνα και δήλωσε καταχειροκροτούμενος ότι θα τρέξει τον Οκτώβριο του 2017 στη Ρόδο ξανά.

ahfakdk5

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στη συνέχεια δήλωσε και εκείνος την πλήρη υποστήριξή του σε όλα τα επίπεδα για την υλοποίηση αυτού του αγώνα και πρότεινε την ένταξη και άλλων πόλεων της Ελλάδας σε ένα ενιαίο πλαίσιο αγώνων κάτι που είναι και ο στόχος του σωματείου «Διέλπις Περιαγώνων».

Από πλευράς «Dielpis Formula1» ο κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου περιέγραψε την διαδρομή που σχεδιάστηκε από τον φορέα, από ανθρώπους που είχαν πιστοποιημένες ικανότητες, για ένα τέτοιο σχεδιασμό και είναι αρχιτέκτονες, οδηγοί αγώνων και γενικότερα άνθρωποι που γνωρίζουν βαθιά το αντικείμενο και διαβεβαίωσε επίσης ότι ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας θα είναι και ο απαιτούμενος και δήλωσε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε τον αγώνα της πόλης τον Οκτώβριο του 2017, χαρακτηρίζοντάς τον «Εθνικό μας Αγώνα».

ahfakdk11

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και έδωσαν χαιρετισμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο κ. Δημήτρης Γάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μάνος Κόνσολας βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.ά., που δήλωσαν την ένθερμη υποστήριξή τους καθώς και τη ζωτικής σημασίας, εθνικό σκοπό του εγχειρήματος αυτού.

ahfakdk1 ahfakdk2 ahfakdk3ahfakdk4 ahfakdk6 ahfakdk7 ahfakdk8 ahfakdk10 ahfakdk9 ahfakdk12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου