Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκικές ειρωνείες: Γνωστή η θέση μας για τα Ίμια, τι αντιδράτε;

Τουρκικές ειρωνείες: Γνωστή η θέση μας για τα Ίμια, τι αντιδράτε;
Δεν προκαλούν μόνο, ειρωνεύονται κιόλας. Η Τουρκία συνεχίζει να παίζει παιχνίδια με τα Ίμια και μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί "κυριαρχίας" στα "Καρντάκ" (έτσι αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ίμια), ήρθε και η άκρως ειρωνική δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. 
 
«Η στάση μας όσον αφορά στην κυριαρχία της χώρας μας στα Καρντάκ είναι γνωστή από το 1996 και διεθνής κοινότητα είναι ενήμερη.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην...
πολιτική μας» δήλωσε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου απαντώντας σε γραπτή ερώτηση για την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ μετά την πρόκληση Τσαβούσογλου.

Αλλά οι ειρωνείες του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δεν σταμάτησαν εκεί. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η γειτονική χώρα κάνει σαν να μαθαίνει αυτή τη θέση μας για πρώτη φορά», είπε ο Μουφτούογλου.

Η απάντηση του Τούρκου διπλωμάτη ήρθε μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που μίλησε για "κυριαρχία" της Τουρκίας στα Ίμια!

«Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Ανεύθυνες αναφορές περί του αντιθέτου είναι προκλητικές, καθότι το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα.

Όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει», ανέφερε η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου