Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή! Το Super Mario Run για Android είναι ιός!

Προσοχή! Το Super Mario Run για Android είναι ιός!Πολλές κακόβουλες εφαρμογές με τίτλο “Super Mario” έχουν κάνει την εμφάνισή τους με σκοπό να ξεγελάσουν τους χρήστες Android συσκευών

Το δημοφιλές παιχνίδι Super Mario Run που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες για iOS συσκευές έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο AppStore αφού ήδη έχει πάνω από 50 εκατομμύρια downloads και όλος ντόρος αυτός έχει κάνει τους χρήστες Android συσκευών να ψάχνουν το παιχνίδι να το εγκαταστήσουν στη συσκευή τους.

Φυσικά η Nintendo ακόμα δεν έχει...
ανακοινώσει πότε, το Super Mario Run, θα κυκλοφορήσει για τις Android  συσκευές όμως όπως φαίνεται στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μία έκδοση για Android, του δημοφιλούς παιχνιδιού η οποία προφανώς δεν είναι επίσημη και όπως φαίνεται προκαλεί προβλήματα σε όποιον την εγκαταστήσει στη συσκευή του αφού στην ουσία είναι ιός.

Αν δείτε στο διαδίκτυο εφαρμογή για Android συσκευές με το όνομα “Super Mario” μην την κατεβάσετε αφού υπάρχουν ενδείξεις από χρήστες που την “πάτησαν” και πλέον έχουν δει πρόσθετα εικονίδια, pop-up διαφημίσεις και banners ενώ παράλληλα κάνει install και άλλες κακόβουλες εφαρμογές στο smartphone τους εκτελόντας δραστηριότητες χωρίς ο χρήστης να μπορεί να κάνει τίποτα.



Εκτός από τα παραπάνω μέσω της εφαρμογής μπορεί κάποιος τρίτος να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη, να κάνει εγγραφή ήχου, να διαβάζει και να τροποποιεί το ημερολόγιο και να έχει πρόσβαση ακόμα και στην SD κάρτα της συσκευής.

Για να είστε σίγουροι ότι η Android συσκευή σας είναι ασφαλής καλό θα είναι να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο από το Google Play και όχι από άγνωστα καταστήματα τρίτων ενώ παράλληλα να βεβαιωθούν ότι στις ρυθμίσεις της συσκευής η επιλογή «Άγνωστες πηγές» είναι απενεργοποιημένη.

Τέλος η Nintendo από την πλευρά της δεν έχει δώσει κάποια επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του Super Mario Run στις Android συσκευές εκτός από το ότι θα τη βγάλει κάποια στιγμή μέσα στο 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου