Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά σχολεία στην επαρχία: Ποια δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 11/1

Κλειστά σχολεία στην επαρχία: Ποια δεν θα λειτουργήσουν την ΤετάρτηΚλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές.

Αναλυτικά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε:

Βόρειο Αιγαίο: Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και για την προστασία των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν στο νησί της Ικαρίας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στο νησί της Σάμου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.

Θεσσαλονίκη: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Για τρίτη συνεχή ημέρα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις που έλαβαν οι Δήμοι.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Τετάρτη, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπως επίσης οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο, καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει αύριο η πρωινή βάρδια, από τις 08.00 έως τις 17.00.

Στον Δήμο Παύλου Μελά κλειστά θα είναι εκτός από τα σχολεία, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν -λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού- ο βρεφονηπιακός σταθμός "Παραμυθόκοσμος" στην Ευκαρπία και οι παιδικοί σταθμοί "Λιλιπούτειοι" και "Ηλιαχτίδα" στην Πολίχνη.

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Θερμαϊκού λαμβάνοντας υπόψη τη χιονόπτωση και τον συνεχιζόμενο παγετό αποφάσισε να μην λειτουργήσουν και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία επίσης στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα και στο Δήμο Θέρμης, όπως επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Κορδελιού - Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα.

Κλειστά σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Εδεσσα, στη Βέροια και την Κατερίνη δεν θα χτυπήσει ούτε αύριο, Τετάρτη, το σχολικό κουδούνι για τους μαθητές λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η χιονόπτωση.

Στο Δήμο Κιλκίς τα σχολεία μπορεί να παραμείνουν κλειστά, όμως θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Στη Χαλκιδική, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στο σύνολο των κοινοτήτων.

Βόλος: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στην περιοχή του Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης.

Σε ανακοίνωσή, του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017, κλειστά. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του δήμου Βόλου».

Φθιώτιδα: Ο ισχυρός παγετός, αλλά και το νέο κύμα χιονιά που αύριο θα επισκεφθεί τη Λαμία και όλο το νόμο Φθιώτιδας θα κρατήσει και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 κλειστά τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, στη Λαμία και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του νομού.
Πολλά σχολεία και στη Λαμία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τον παγετό (δεν λειτουργούν λέβητες, βρύσες και τουαλέτες).

Έτσι λοιπόν αύριο Τετάρτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στους Δήμους: Λαμιέων, Δομοκού, Λοκρών, Καμένων Βούρλων, Στυλίδας, Σπερχειάδας - Μακρακώμης και Αμφίκλειας - Ελάτειας.
Σε ό,τι αφορά τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαμιέων θα παραμείνουν και αυτοί κλειστοί, ενώ οι ιδιωτικοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Κρήτη - Ήρακλειο: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών, τα εξής σχολεία του δήμου Ηρακλείου:

Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.

Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Εξ άλλου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού οι γονείς που ενδιαφέρονται για τους παιδικούς σταθμούς στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία τους.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Μαλεβιζίου, το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού μετά από την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, µε απόφαση του δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραµείνουν την Tετάρτη 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΠΑΛ στις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου και Θραψανού.

Την ίδια ώρα τη διακοπή των μαθημάτων στις 11 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Tετάρτη, στις παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι οποίες επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη, ανακοίνωσε ο Δήμος Χερσονήσου.

Ρέθυμνο: Ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία στο Ρέθυμνο, πλην των σχολείων Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ρουσοσπιτίου, Αρμένων Γωνιάς και Αργυρούπολης καθώς και τα Νηπιαγωγεία Κυριάνας και Γάλλου.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω επικινδυνότητας εξαιτίας παγετού, σύμφωνα με απόφαση του τμήματος Παιδείας του δήμου Ρεθύμνης και σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Προγράμματος «Καλλικράτης».

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:
Στη Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.

Στη Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.

Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου.
Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών.
Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας.
Τέλος κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Ναύπλιο: Ύστερα από σύσκεψη, όλων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί , ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος , εκτιμώντας την κατάσταση, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, διότι λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Κομοτηνή: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τελικά τα σχολεία και στον δήμο Κομοτηνής μετά από απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά. Πρόκειται για απόφαση που έχει να κάνει με το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην θέρμανση των σχολικών μονάδων εξαιτίας της μακράς περιόδου που παρέμεναν κλειστές κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Παξοί: Τα σχολεία στους Παξούς θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, μετά από απόφαση του δημάρχου, λόγω ολισθηρότητας στους δρόμους. Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κανονικά διεξάγονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμείνουν για Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν.

Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και την Τετάρτη με απόφαση του προέδρου της σχολής.

Εύβοια: Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου