Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα Τετάρτη 11/1

Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία καταιγίδων στα δυτικά. Τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στη Στερεά και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Πολύ γρήγορα στη Στερεά και στην Ήπειρο οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά, ενώ στα πεδινά θα βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και εξαίρεση την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα Στα ορεινά της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 2, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 2 βαθμούς, στην Ήπειρο -2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσει ενισχυμένος Βαρδάρης με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ, σταδιακά όμως απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 11/1, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών έως το μεσημέρι. Βροχές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες και πιθανόν το βράδυ καταιγίδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νότια θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -7 (μείον 6) έως 00 (μηδέν) βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 10 με 12 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 12-1-2017
καιρός: στο ανατολικό αιγαίο βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, και τη Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Παρασκευή 13-1-2017
καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες
χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις
τοπικά αυξημένες στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις
πρωινές ώρες.

Σάββατο 14-1-2017 και Κυριακή 15-1-2017
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα
δυτικά και βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια,
παραθαλάσσια κυρίως στο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια
ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Δευτέρα 16-1-2017
καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με
τοπικές βροχές , σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα δυτικά και
βόρεια ορεινά. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου