Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ασθενής βροχή προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 20/1 το πρωί στη Χίο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται στη δυτική Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, ενώ αναμένονται ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και κάποια ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, και ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, έως και το μεσημέρι θα είναι περισσότερα και ελαφρώς ισχυρότερα, όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας, καθώς και σε πολλές πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, της τάξης των 1 έως 4 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 0 έως 12, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 3 έως 11, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται, για σήμερα Παρασκευή 20/1, στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
8 έως 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως έως και το μεσημέρι. Παγετός θα σημειωθεί καθ’ όλη την ημέρα σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο στις πεδινές περιοχές και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες, κυρίως έως και το μεσημέρι. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμη και στα πεδινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 εως 15 Βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 εως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στη Θράκη τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα ορεινά. Τοπικές βροχές στις θαλάσσιες- παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από -02 (μειον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτικη Μακεδονια κατά τόπους η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα Νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 εως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη θεσσαλία κατα τοπους 3 με 4 βαθμους κελσιου.

Για αύριο Σάββατο 21-1-2017
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή 22-1-2017
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα κεντρικά και νότια θα αυξηθούν.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δευτέρα 23-1-2017, Τρίτη 24-1-2017 και Τετάρτη 25-1-2017
καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία την Τετάρτη θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Νότια και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και την Τετάρτη 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου